Tarımda Maskeli Dönem !

Tarımda Maskeli Dönem !

Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tarım sezonunun başlamasıyla birlikte 17 ilçede tarlasında, bahçesinde, serasında üretim yapan çiftçiler için sahada çalışıyor.

Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tarım sezonunun başlamasıyla birlikte 17 ilçede tarlasında, bahçesinde, serasında üretim yapan çiftçiler için sahada çalışıyor. Türkiye’nin yarınları için çalışan çiftçilerin yanında yer alan ekipler, aynı zamanda teknik bilgileri aktarıyor.  Tarımda çalışan kadın çalışanların maske takması da dikkat çekti.

Tarımın her şeyin kaynağı olduğunu söyleyen Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, “Çiftçilerimiz, üretmeye devam ediyor. 17 İlçe Müdürlüğümüzle sizlerin sağlığı için, üreticilerimiz için, yarınlarımız için sahadayız. Çiftçilerimiz sahada. Onlar yarınlarımız için çalışıyor. Bizlerde onları sahada yalnız bırakmıyor, destek oluyor, teknik bilgilerimizi aktarıyoruz. Gerek ziraat mühendislerimiz, gerek veteriner hekimlerimiz, gerek gıda mühendislerimiz ile tüm sağlık ve teknik personelimizle beraber sağlıklı gıdaya ulaşmak için çalışıyoruz. Gıda denetimlerimiz etkin bir şekilde devam ediyor. Aynı zamanda yeni bir üretim sezonu başlıyor. Bunun için teknik personellerimiz sahada üreticilerimizin yanında. Bütün teknik bilgileri üreticilerimize veriyorlar. Ve sahayı da takip ediyorlar. Dolaysıyla arazilerde yapılan çalışmalarda aktif bir şekilde sahadayız. Aynı şekilde hayvan sağlığı açısından aşılama programlarımız devam ediyor. Veteriner hekimlerimiz, veteriner sağlık teknikeri ekiplerimiz ahırlarda, çiftliklerde yoğun bir şekilde aşılama faaliyetlerini yürütüyorlar. Hayvan sağlığı konusunda gerekli takipleri yerine getiriyorlar. Hayvanların sağlıklı bir şekilde bir yerden bir yere nakil olması noktasında gerekli kontrolleri, raporları tanzim ediyorlar. Üreticilerimiz bir taraftan yeni sezonunun ürünlerini ekiyorlar, bir taraftan hasat zamanı gelmiş ürünleri hasat ediyorlar. Bu şekilde de arazilerde de yoğun bir şekilde de faaliyet devam ediyor. İlimiz tarımsal üretiminin aksamaması için il ve ilçe müdürlüklerimiz olarak bizlerde çiftçimizin, üreticimizin sahada her daim yanında olduk, olmaya devam ediyoruz” dedi.

YOĞUNLUK BAŞLAMADI

Tarım sezonunun başlamasıyla birlikte mevsimlik işçilerin de yavaş yavaş Manisa’ya gelmeye başladığını kaydeden Öztürk, “Bazı ilçelerimize geldiler. Ama yoğunluk daha başlamadı. Yasaklar dolaysıyla mevsimlik tarım işçileriyle ilgili gerekli kararları alıyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.