Tarımda Yeni Model

Tarımda Yeni Model

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen “Örtü Altı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Gülyalı ilçesinde kurulan serada incelemelerde bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen “Örtü Altı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Gülyalı ilçesinde kurulan serada incelemelerde bulundu.

Proje kapsamında Altınordu, Fatsa, Gülyalı, Perşembe, İkizce, Kumru ve Ünye ilçelerinde 30’u 240 metrekare, 10’u ise 500 metrekare olan seraların kurulumunun tamamlanarak üreticilere teslim edildiğini belirten Başkan Güler, “Tarımsal alanda yeni bir Ordu modeli oluşturmak için yoğun şekilde çalışıyoruz” dedi.

EKONOMİK KAYNAKLARIMIZA YENİLERİNİ EKLİYORUZ

Ordu’nun her ilçesinin ayrı bir zenginliğe sahip olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “ Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, tarımsal alanda yaptığımız çalışmalar ile ilimizin zenginliklerine ve ekonomik kaynaklarına yenilerini eklemek istiyoruz. Burada en büyük potansiyelimiz tarım ve turizmdir. Tarım alanında, Büyükşehir Belediyemiz ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz iş birliği ile başlattığımız projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi de Örtü Altı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi. Bu projemiz ile üreticilerimize, 30 adet 240 metrekare ve 10 adet 500 metrekare olan seraları kurup teslim etmiştik. Şimdi bu seralarımızda üretim zamanı. Hayata geçirdiğimiz bu seralarımızda yetiştirilmesi için üreticilerimize fide dağıtımını yapıyoruz ”dedi

SÖZLEŞMELİ TARIM İLE ÜRÜNLERİ ALACAĞIZ

Üreticilerin ürünlerinin sözleşmeli tarım modeli kapsamında alınacağını belirten Başkan Güler, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin ürünlerini sözleşmeli tarım modeli kapsamında alacağız. Ordu’da sözleşmeli tarımın başlangıcı olarak 20 seracımıza toplam 5 bin adet aşılı domates fidesi dağıtımı gerçekleştirdik. Bu üreticilerimiz ile yapılan sözleşme neticesinde hasat sezonunda pazar fiyatı üzerinden fide bedeli kadar ürün alacak ve sosyal yardım kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtımı gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi olarak sadece tarımsal alanda meyve ve sebze üretim çalışmaları yapmadık. Hayvancılık alanında da çalışmalarımız oldu. Bütün bu çalışmalarımızın ana teması tarımsal alanda yeni bir Ordu modeli oluşturmaktı. Bunu da yavaş yavaş hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI VATANDAŞLARA FİDE DAĞITILDI

Koronavirüs salgını nedeni ile sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşlara domates fidesi dağıtımının yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Güler, “Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığımız ile İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin ortaklaşa yaptığı çalışma neticesinde sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımıza evlerinde ziyaret ederek, bahçelerinde, balkonlarında hatta saksılarında üretim yapabilmeleri için domates fideleri dağıtımı yapıyoruz. Amacımız hem kendilerinin hoş vakit geçirmelerini hem de üretim yapmalarını sağlamak. Ekiplerimiz 19 ilçemizde 35 bin fideyi bu şekilde vatandaşlarımızla buluşturduk” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.