Tariş’te Seçim Kulisleri Erken Başladı

Tariş’te Seçim Kulisleri Erken Başladı

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nde seçim kulisi erken başladı. Birliğin Burhaniye delegesi Fikret Akova’nın yeni dönem için Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği başkan adaylığı için nabız yokladığı, canlı ve dinamik bir yapıyla üretici ve kooperatifleri

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nde seçim kulisi erken başladı. Birliğin Burhaniye delegesi Fikret Akova’nın yeni dönem için Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği başkan adaylığı için nabız yokladığı, canlı ve dinamik bir yapıyla üretici ve kooperatiflerin daime yanında olacak bir yönetim modelini hayata geçirmek için bu göreve talip olduğu belirtiliyor.

Fikret Akova, zeytin ve zeytinyağında zor bir sezonu geride bırakmaya hazırlandıklarını belirterek, “Körfez Yöresi’nde bu yıl ağaçlar çiçek bağladığında çok fazla mahsul olacağını düşündük. Ancak nisan sonunda yaşanan kırağı ve diğer iklimsel olaylar sonucu meyveye dönüşmediğini gördük. Daha iyi olan bölgeler elbette vardır. Ancak Ayvalık, Burhaniye, Edremit hattında durum şimdilik böyle” dedi. Piyasada fiyatlara çok fazla müdahaleler olduğunu ve beklentisini karşılayamayan zeytin- zeytinyağı üreticisinin umudunu bu seneye bağladığını kaydeden Akova, “Biz pirimin daha yüksek olmasını arzu ediyoruz. Kilogramda 80 kuruş prim yeterli değil. Zeytinyağı üreticisi iyi bir prim olmasını arzu ediyor. Benim gönlümden geçen prim 1.5 lira” diye konuştu.

DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİM

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nde kooperatif genel kurullarının eylül- ekim gibi başlayacağını, seçimin ise 2020’nin ilk aylarında gerçeklemesinin beklendiğini kaydeden Akova, “Değişmeyen tek şey değişimdir. Adayım demeyi doğru bulmuyorum. Ancak, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, bölgemizin en önemli tarım kuruluşu. Hak ettiği bir yapıya kavuşması gerekiyor. Canlı, dinamik bir yapı oluşturmak ve üreticinin yanında, kooperatiflerin yanında bir yönetim modeli hayata geçirilmeli. Bu konuda ortaklarla görüş alışverişim devam ediyor” diye konuştu. (BSHA-Nihat DELİBAŞI)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.