Tarkan Denizlerdeki Plastik Kirliliğine Dikkat Çekti

Tarkan Denizlerdeki Plastik Kirliliğine Dikkat Çekti

Mega Star Tarkan, ınstagram hesabında yayınladığı kısa video ile denizlerde gittikçe artan plastik atık kirliliğine dikkat çekti. Ünnü şarkıcı, sosyal medyada 12 saat içerisinde 419 bin görüntülenmeye ulaşan videonun altına, “Plastiğin yarattığı teh

Mega Star Tarkan, ınstagram hesabında yayınladığı kısa video ile denizlerde gittikçe artan plastik atık kirliliğine dikkat çekti.
Ünnü şarkıcı, sosyal medyada 12 saat içerisinde 419 bin görüntülenmeye ulaşan videonun altına, “Plastiğin yarattığı tehlike sınırları, kıtaları, denizleri ve içinde bulunduğumuz zamanı aştı. Bizim bir anlık konforumuz tüm canlıların geleceğini tehlikeye sokuyor. Dur diyelim artık buna! Hayatımızdan eksilttiğimiz her bir plastik atık, yeryüzü için fazladan bir nefes demek. Bunu birlikte başarabiliriz. Tüm kalbimle inanıyorum” notunu düştü.
YILLDA 300 MİLYON TON PLASTİK ÜRETİLİYOR
Tarkan’ın yayınladığı videoda ise, şu bilgilere yer verildi, “7. Kıta, Pasifik Okyanusu’nun ortasında bulunan atık yığınına verilen isim. 3,4 milyon kilometrekare genişliğine, 7 milyon ton ağırlığına ulaşmış durumda. İnsan eliyle yaratılmış bu devasa plastik atık kütlesi her geçen gün büyüyor. Küresel ölçekte yıllık 300 milyon ton plastik üretiliyor. Kullanımı dakikalar süren bir plastiğin parçalanması doğada 400 yıldan fazla zaman alabiliyor. Bu gidişata dur demezsek 2025 yılına geldiğimizde denizlerde her 3 ton balığa karşılık 1 ton plastik atık olacak”

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.