Taşköprü Abay Köyü

Taşköprü Abay Köyü

Abay Köyü haberleri, Taşköprü Abay köyü güncel son dakika gelişmeleri, Abay köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Abay köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Taşköprü Abay köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Abay köyü son dakika gelişmeleri, Abay köyüne özgü yemekler, Taşköprü Abay köyünün tarihi, Abay köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Abay köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Abay, Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Abay Köyü Resimleri ve Abay köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Taşköprü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Taşköprü Kastamonu Arası Kaç Km? Taşköprü Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Taşköprü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Taşköprü Köyünde doğan biri var mı? Taşköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Abay, Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesine bağlı bir köydür.Köyün yakınından Gökırmak'a akan bir çay bulunmaktadır. Köyün, bu çay kıyısı boyunca verimli toprakları bulunmaktdır.Kastamonu iline 25 km, Taşköprü ilçesine 28 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yazları sıcak, kışları soğuktur. Köyün kuyularındaki su seviyesi gitgide azalmaktadır. Bazı kış geceleri sıcaklık -20 dereceyi bulabilir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Başlıca geçim kaynağı sarımsaktır.Taşköprüde sarımsağın kalite bakımından en kalitelisi yetiştirilir. Bölgeninde en önemli tarım ürünü olan şekerpancarının burada da tarımı yapılmaktadır.
Diğer bir geçim kaynağı ise sığırclık olup köyün konumu gereği güneyi ormanlık oluşundan çok fazla olmasa da küçük baş hayvan yetiştiriciliğine uygundur. Genelde süt için inek yetiştirilir. Elma tarımıda yaygındır.
Bir de Kavak yetiştiriciliği yaygındır.Kavaklar ya fıdan olarak 1-2 yıl içinde satılır ya da kereste olarak 8-10 yılda kesimi yapılarak satışı yapılır.
Köyde, ilköğretim okulu yoktur.Uzun yıllar Çaycevher Köyü ilk öğretim okulunda eğitim görülmüştür.Fakat daha sonraları taşımalı eğitimden yararlanılmaya başlanmıştır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur.Sağlık ocağı ve Sağlıkevi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.