Taşköprü Akdoğantekke Köyü

Taşköprü Akdoğantekke Köyü

Akdoğantekke Köyü haberleri, Taşköprü Akdoğantekke köyü güncel son dakika gelişmeleri, Akdoğantekke köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Akdoğantekke köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Taşköprü Akdoğantekke köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akdoğantekke köyü son dakika gelişmeleri, Akdoğantekke köyüne özgü yemekler, Taşköprü Akdoğantekke köyünün tarihi, Akdoğantekke köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akdoğantekke köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akdoğantekke, Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akdoğantekke Köyü Resimleri ve Akdoğantekke köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Taşköprü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Taşköprü Kastamonu Arası Kaç Km? Taşköprü Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Taşköprü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Taşköprü Köyünde doğan biri var mı? Taşköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akdoğantekke, Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesine bağlı bir köydür.Kastamonu iline 38 km, Taşköprü ilçesine 8 km uzaklıktadır. Köyün, Taşköprü tarafından yani kabaca 2-3 km doğusundan Karadere çayı geçmektedir. Dikmen tepesi adını alan ve en yüksek noktası 761 metre olan tepenin yamaçlarına kurulan Akdoğantekke köyünün doğusunda Akdoğan köyü, kuzeyinde Tekeoğlu ve Çırpıcı köyleri, güneyinde ise Alamaşişli köyü bulunmaktadır. Köyü Akdoğan köyünden karadere çayı, Alama şişli köyünden ise kara yolu ayırmaktadır.
Köyün iklimi ana hatları ile, Karadeniz iklimi etki alanı içerisinde olmakla birlikte Karasal iklim özellikleri de kendini hissettirir. Kışlar soğuk, yazlar ise sıcak ve kurak bir özellik gösterir. Cephesel yağışlar görülmekle birlikte yazın seyrek olarak konvansiyonel yağışların hakim olduğu köyde, yaz yağışlarının azlığı nedeni ile kuraklık görülmekte, bu durum da tarım alanlarında sulama problemini ortaya çıkarmaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarla tarımı yapılan köyde tarım arazileri geniş bir alana yayılmakla birlikte çok parçalı bir vaziyettedir. Akdoğantekke köyüne ait tarım arazileri özellikle Akdoğan köyünden İstanbul'a göçenlerin sattıkları arazilerin köylülerce satın alınması ile son yıllarda genişleme safhasına girmiş, özellikle karadere çayının doğu kıyısındada Akdoğan köylüleri kadar araziye sahip olunmuştur. Üretilen başlıca tarım ürünleri başta sarımsak (2008 üretimi yaklaşık 55 ton) ve şeker pancarı olmak üzere, buğday, arpa, fasulye, patates, mısır, (son yıllarda slajlık mısır oldukça fazla üretiliyor) elma ve bunların yanında ailelerin kendi ihtiyaçları için ürettikleri domates, salatalık, bamya gibi sebze türleri de yetiştirilmektedir.
Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve hastane vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ayrıca köyün girişineki otelin üzerine helikopter pisti mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum