Taşköprü İmamoğlu Köyü

Taşköprü İmamoğlu Köyü

İmamoğlu Köyü haberleri, Taşköprü İmamoğlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, İmamoğlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan İmamoğlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Taşköprü İmamoğlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İmamoğlu köyü son dakika gelişmeleri, İmamoğlu köyüne özgü yemekler, Taşköprü İmamoğlu köyünün tarihi, İmamoğlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İmamoğlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İmamoğlu, Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İmamoğlu Köyü Resimleri ve İmamoğlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Taşköprü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Taşköprü Kastamonu Arası Kaç Km? Taşköprü Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Taşköprü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Taşköprü Köyünde doğan biri var mı? Taşköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

İmamoğlu, Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesine bağlı bir köydür.Kastamonu iline 72 km, Taşköprü ilçesine 30 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köy rakımı yüksek olduğu için yazın serin bir hava vardır. Bunaltıcı havalardan kaçmak için ideal bir yerdir. Özellikle yaz akşamları soba yakılmadan durulamaz.
Yemekler bitkisel ağırlıktadır. Keşkek ve mantar yemekleri önemli yer tutar. Meşhur yemeği koyun sırık çevirmedir. Özellikle koyun çevirirken ateşte koyundan akan yağlar bir tepside toplanır ve çeşitli baharatlarla kaynatılarak çok hoş bir lezzet elde edilir. Dönemsel olarak civar köylerde davet edilerek çeşitli ziyafetler yapılır. Köyde karadenizin sıcaklığını ve misafirperverliğini görebilirsiniz.
Civar köylerden birinde imamlık yapan bir hocanın buraya yerleştiği, Köyün ismininde buradan geldiği rivayet edilir. Çevreden yeni bireylerin yerleşmesi ile köy genişlemiştir. İmamoğlu, İkizler(Niğel), Boztepe isimlerinde üç mahallesi vardır. Günümüzde yeni yapılanmalarla birlikte özellikle yaz aylarında nüfus sayısında artış söz konusudur. Boztepe Köyü, 2000 yılında afet geçirerek yanmıştır. Devletimiz tarafında yeniden yapılmıştır. Boztepe Mahallesi, köyün 2.büyük mahallesidir. Köyün 200-250 yıllık olduğu tahmin edilmektedir. 2003 yılında kurulan İmamoğlu köyü derneği İstanbul/Güngören'de faaliyet göstermektedir. Dernek çalışmalarının gerek köy çehresinin değişmesine büyük katkısı; gerekse de ekonomik şartlardan dolayı İstanbul'a göç etmek zorunda kalan köy bireylerinin buluşturulması ve tanıştırılmasında katkısı çok olmaktadır.
Köyün ilk dernek başkanı Kadir Demir'dir. Köyün uzun bir aradan sonra tekrar gelinmesini ve köy yolunun uzun uğraşlar sonucu yapılmasına yoğun katkısı olmuştur.
Zengin çam ormanı ve yeşillik alanlarının çok olması ile hayvancılık ve orman gelirleri geçim kaynağını oluşturur. İlaç yapımında kullanılması amacıyla mantarda gelir kaynağıdır. Çevre ormanların çoğalmasında ve korunmasında köy halkının çok büyük katkıları vardır. Asırlar boyunca köylü ormanlara gözü gibi bakmıştır. Buna karşılık devlet bu köylüleri ödüllendirmemiştir. Köy halkı fakirlikten dolayı başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere göç etmiştir.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi bahçe sulama sistemi mevcuttur. Kanalizasyon şebekesi yeterli değildir. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Bakkal V.b. sosyal yerler yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.