Taşköprü Paşaköy Köyü

Taşköprü Paşaköy Köyü

Paşaköy Köyü haberleri, Taşköprü Paşaköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Paşaköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Paşaköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Taşköprü Paşaköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Paşaköy köyü son dakika gelişmeleri, Paşaköy köyüne özgü yemekler, Taşköprü Paşaköy köyünün tarihi, Paşaköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Paşaköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Paşaköy, Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Paşaköy Köyü Resimleri ve Paşaköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Taşköprü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Taşköprü Kastamonu Arası Kaç Km? Taşköprü Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Taşköprü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Taşköprü Köyünde doğan biri var mı? Taşköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Paşaköy, Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesine bağlı bir köydür.Köyün, içi Yağlı ekmeği, sırık kebabı ve keşkek yemeği meşhurdur. Kızılcık yerel adıyla (kiren) ekşisi ve mantarlı ekmeği de unutmamak gerekir.
Kastamonu iline 67 km, Taşköprü ilçesine 25 km uzaklıktadır. 5 mahallenin oluşturduğu bir köydür: Merkez Paşa köyü, Örencik mah., Hamdullah mah., Çoban mah. ve Karaağaç mahallesi. Gündoğdu köyü muhtarlığına bağlı olan Emirler mahallesinden birkaç hane de yine Paşa köyüne bağlıdır. Karaağaç mahallesi her ne kadar bu idari yönetime bağlı olsa da, diğer 4 mahallenin oluşturduğu Ese deresi diye tabir edilen bölgeye biraz uzaktır. Ese deresi geçmişten bu yana bu bölgenin en bilinen adıdır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır,(Emirler köyünde) ancak kullanılmamaktadır, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi Paşa köyünde vardır, diğer mahallelerde yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır, ancak kullanılmamaktadır. Sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt (2 km'si stabilize) olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.