Taşköprü Vakıfbelören Köyü

Taşköprü Vakıfbelören Köyü

Vakıfbelören Köyü haberleri, Taşköprü Vakıfbelören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Vakıfbelören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Vakıfbelören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Taşköprü Vakıfbelören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Vakıfbelören köyü son dakika gelişmeleri, Vakıfbelören köyüne özgü yemekler, Taşköprü Vakıfbelören köyünün tarihi, Vakıfbelören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Vakıfbelören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Vakıfbelören, Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Vakıfbelören Köyü Resimleri ve Vakıfbelören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Taşköprü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Taşköprü Kastamonu Arası Kaç Km? Taşköprü Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Taşköprü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Taşköprü Köyünde doğan biri var mı? Taşköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Vakıfbelören, Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesine bağlı bir köydür.Köyün önceki adı Vakıfbelviran'dır.Zamanla değişerek bu adı almıştır.Köy kavunu ile meşhurdur.Köyde Kastamonu şivesi ile konuşulmaktadır.
Kastamonu iline 46 km, Taşköprü ilçesine 4 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Şekerpancarı, tahıl, sarımsak ve bahçe bitkileri geleneksel tarımsal üretim türleridir. Kavunu ile Taşköprü ve Kastamonu'da ünlüdür.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.asfaltı vardı. Köyde ahşap binalar vardır ve bu nedenle yangın söndürme vanası mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.