Tavas Bahçeköy Köyü

Tavas Bahçeköy Köyü

Bahçeköy Köyü Haberleri, Tavas Bahçeköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bahçeköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Denizli Köyleri Arasında Yer Alan Bahçeköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Tavas Bahçeköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bahçeköy köyü son dakika gelişmeleri, Bahçeköy köyüne özgü yemekler,Tavas Bahçeköy köyünün tarihi, Bahçeköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bahçeköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bahçeköy , Denizli ilinin Tavas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bahçeköy Köyü Resimleri ve Bahçeköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tavas   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Tavas Denizli Arası Kaç Km?Tavas Hava Durumu? Denizli Köyleri ve Tavas Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Denizli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Denizli Ünlüler arasında Tavas Bahçeköy Köyünde doğan biri var mı?Tavas Doğumlu Ünlüler Kimler?

BAHÇEKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Bahçeköy , Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı bir mahalle.

İlk yerleşildiği sırada köyün bulunduğu yere; Oğuz Türkmenlerinin arazisin büyük olması nedeniyle arazilerini büyük parçalar halinde taksim etmişler. Her aile arazinin etrafına özenle düzenleyip, ağaçlandırdığını sulak ve bahçelik olması nedeniyle bağçecik (Bahçeli köy) demişler ve bu ad zamanla Bahçeköy şekline dönüşmüştür.

Hicretin 351-400 yıllarında (MS 970- 1020 ) Türkmenistan yörelerinden göç ederek önce Bağdat çevresine yerleştiler. Burada İslamiyet’in Alevi ve daha sonra Sünni Mezhebinin etkisinde kaldılar ve benimsediler. Bağdat çevresinde bir süre kaldılar. Sünni-Şii (alevi) çekişmesinden rahatsız oldular. Batıya doğru Akdeniz kıyısını izleyerek Muğla İli Milas Bölgesine kadar geldiler. Tavas Bölgesinde Türklerin yerleşmesi 1280 ile 1290 yılları arasındadır. Anadolu Selçuklu Devletinin yıkılması ile BALATTA beyliğini kuran Menteşe Beyinin emrinde yarı göçebe olarak yasamaya başladılar. Kışları Rakımı düşük Muğla ve Aydın bölgesine yakın yerlerde kışlayıp, yaz aylarında Bahçe köy dağlarının da bulunduğu Bozdağ yaylalarında oturmaya başladılar.

XIII. Yüzyılda Selçuklular döneminde Türklerin eline geçtiği bilinmektedir. Takriben 1365’te Menteşe Beyliği’ne katılmış ve 1390-1391’de Yıldırım Beyazıd tarafından zaptıyla Osmanlıların eline geçmiştir İlk zamanlar Anadolu vilayeti Menteşe sancağına bağlı bir yerleşim yeri olan Tavas, 1867’de Aydın Vilayetine bağlı kaza merkezi yapılmıştır. 1883’te Denizli’nin Aydın Vilayeti’ne bağlı mutasarrıflık yapılmasıyla Tavas da buraya bağlanmıştır. Cumhuriyet döneminde Denizli’nin il yapılmasıyla Tavas ilçe olarak statüsünü devam ettirmiştir.

Bahçeköy’ün bağlı olduğu Tavas, Denizli-Muğla karayolu üzerinde etrafı dağlarla çevrili bir ovanın üzerinde kurulmuş bir ilçe merkezidir. Denizli şehir merkezine yaklaşık 45 km uzaklıktadır. Günümüzde ilçe merkezine bağlı 10 belediye ve 36 köy bulunmaktadır.

Köy, Akdeniz iklimi etki alanı içersindedir.Köyün gelenek ve görenekleri hakkında bilgi yoktur.Halkın geçim kaynaklarından başlıcaları tarım ve hayvancılıktır. Tarım ürünlerinden en önemlisi tütün, buğday, arpa, nohut ve mısırdır. Giyim ihtiyaçlarını hayvanlarının yün, yapağı ve kıllarından sağlarlardı. Çul kilim ve Çadır stillerini yanlarında gezdirdikleri ve her yerde kullanılabilen KOLAN tezgâhların da dokurlardı. Şimdi bile bazı ailelerde örnekleri vardır. Şimdileri ise köylülerin giyim ihtiyaçları çağın gerektirdiği hazır konfeksiyon giyecekler almıştır.Köyde ilköğretim okulu vardır fakat faal değildir. taşımalı eğitim de yapılmamaktadır. içme suyu şebekesi vardır fakat kanalizasyonu yoktur. Sağlık evi vardır fakat faal değildir. Sağlık ocağı yoktur. PTT şubesi yoktur fakat PTT acentesi vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.