“Tek Taraflı Özveri Adil Değildir”

“Tek Taraflı Özveri Adil Değildir”

Kamu Çalışanlarının mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi hakkında yayınlanan genelge hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi Başkanı, Türkiye Kamu-Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker, Derince İlçe Temsilcisi Serap Koçhisar, KOÜ Tıp...

Kamu Çalışanlarının mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi hakkında yayınlanan genelge hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi Başkanı, Türkiye Kamu-Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker, Derince İlçe Temsilcisi Serap Koçhisar, KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi İş Yeri Temsilcisi Yalçın Gül ile birlikte Şubede basın açıklaması yaptı.

Başkan Çeker, şunları söyledi; “Bir yandan ekonomik sıkıntılar, her an şiddetle yüzleşme endişesi, ağır ve riskli ortamlarda çalışma şartları, bir yandan da emeği karşılıksız kalan sağlık çalışanlarının tükenmişlik sendromu ile yüzleşmeleri an meselesi. Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanlığı tarafından dün itibarıyla bir genelge yayınlandı. Yayınlanan genelge sağlık çalışanlarını kapsamıyor. Diğer kamu çalışanlarının mesai saatlerinin 10.00-16.00 saatlerini kapsayacağı belirtilmiş Kamu çalışanları arasında mesai yükü ve işgücü bakımından bir değerlendirme yapıldığında görülecektir ki, yürüttüğü hizmet bakımından dinlenmeyi ve ödüllendirilmeyi en çok sağlık çalışanları hak etmiştir. Aylardan bu yana tüm gücü ile ve özveri ile hizmetini sürdüren sağlık çalışanlarının hizmetine hala ihtiyaç duyuluyor, hala özveri ile görev yapması isteniyorsa, bu çalışma asla karşılıksız bırakılmamalıdır. Uzun süren tek taraflı özveri adil değildir. Emeğe ve emek sahibine karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Sağlık çalışanları yıllık izin kullanamayacak, sağlık çalışanları esnek çalışamayacak, sağlık çalışanları tam gün çalışacak gibi benzeri uygulamalar sağlık politikalarının iflas ettiğinin göstergesidir. Salgın dönemlerinde alınması gereken önlemleri almadan salgınla başarılı bir mücadelenin yapılması mümkün değildir. Öncelikle personel yetersizliğinin bir an önce giderilmesi yoluna gidilmelidir. Sağlık çalışanlarının taleplerinin tamamı karşılanmalıdır. Sağlık çalışanlarının aile ve çocuklarının bakımlarına yönelik tedbirler alınmalıdır. Vur abalının sırtına anlayışı ile düzenlemeler yapılmamalıdır. Getirilen düzenlemelerle sağlık çalışanlarından özveri isteniyorsa mutlaka bunun karşılığı olmalıdır. Diğer kamu çalışanlarına göre fazla çalışılan süreler için fazla mesai ücreti gibi ödemelerin yapılması Anayasamızın eşitlik ilkesine uygun olacaktır” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.