Tek Tüple Gelen Bebek Sevinci

Tek Tüple Gelen Bebek Sevinci

Rahim tüplerinden biri şişen ve sıvı toplayan Ceren Dumanoğlu, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Emre Canverenler tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Rahim tüplerinden biri şişen ve sıvı toplayan Ceren Dumanoğlu, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Emre Canverenler tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Tüpteki şişme nedeniyle bebek şansı da azalan genç kadın, azmi ve düzenli doktor takibi sayesinde annelik hayallerine de ulaştı.

Ceren Canberk, bundan üç yıl önce karın ağrısı şikayetiyle Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Emre Canverenler’e başvurdu. Yapılan tetkiklerde rahim tüplerinden birinin şiştiği ve sıvı toplandığı anlaşıldı. Hastanın durumu ve tedavisi hakkında bilgi veren Dr. Canverenler, “ Tıpta “Hidrosalpinx” denilen tablo karın içi apselere dönebilen ciddi bir durumdur. Tedavisi etkilenmiş tüpün alınmasıdır. Hidrosalpinx aynı zamanda tüp içindeki enfekte sıvının rahim içine akması nedeniyle çocuk sahibi olma ihtimalini de düşüren bir durumdur. Hastamıza o dönemde laparoskopik (kapalı yöntem) salpinjektomi (tüp alınması) işlemi yaptık. İşlemden bir gün sonra taburcu olan hastalarımızın ağrıları azaldı. Ancak kafasında tek tüpünü kaybettiği için gebelik ihtimalinin azalacağı korkusu vardı. Biz o dönemde aslında tek tüpünü alarak ironik olarak doğurganlığını arttırdığımızı kendisine söyleyip rahatlamasını telkin etmiştik” dedi.

KIZI DERİN’İ KUCAĞINA ALDI

Ameliyat sonrasında bir süre gebelikten korunan Ceren Dumanoğlu, kısa bir süre sonra gebelik sevinci yaşadı. Birkaç gün önce Dr. Canverenler tarafından dünyaya getirilen kızı Derin’i kucağına alan anne, “Çok mutluyum. Hastalandığımda bebek sahibi olamayacağımı düşünerek çok üzülmüştüm. Emre hocamın sayesinde kötü günleri atlattık. Onun katkıları sayesinde sağlıklı kızımız dünyaya geldi” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.