Telefon ve internet abonelikleri e-Devlet üzerinden iptal edilebilecek

Telefon ve internet abonelikleri e-Devlet üzerinden iptal edilebilecek

e-Devlet’e yeni bir hizmet daha ekleniyor. Yeni hizmetin hayata geçirilmesiyle birlikte telefon ve intenet abonelikleri e-Devlet üzerinden iptal edilebilecek.

Yeni hizmetin çalışmaları 15 Mayıs 2020 tarihine kadar tamamlanacak ve bu hizmet 15 Eylül 2020 tarihinde kullanılmaya başlanacak.

Telefon ve intenet aboneliklerinin iptali için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu gerekli tebliğ tasarısını hazırladı ve kamuoyunun görüşüne çıkardı. Bu hizmet ile birlikte Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, BeinSports, D-Smart, Kablo Tv ve Türksat gibi şirketlerde telefon yada diğer abonelikleri olan kişiler iptal işlemlerini e-Devlet sisteminden yapabilecek.

e-Devlet sisteminden yapılacak abonelik iptali başvurusu şirketlerin ekranına gelecek. Şirketler ise bu iptal başvurularını yapmak zorunda olacak. Yani belge eksikliği bahane ederek iptal işlemi reddedilemeyecek.

BTK’nın resmi intenet sitesi üzerinden yayımlanan yeni taslak metin, kamuoyunun görüşünü almak için erişime açıldı. 10 gün kadar ayında kalacak olan taslak metin, ardından tekrar incelenmek ve görüşleri değerlendirmek için işleme alınacak. Sistemin altyapısı 15 Eylül’de tamamlanacak ve hizmet kullanılmaya başlanacak.
Yayımlanan taslak metnine göre iptal başvuruları 3 şekilde yapılabilecek. İptal başvuruları nüfus cüzdanı, elektronik imza veya intenet bankacılığı üzerinden yapılabilecek.

e-Devlet üzerinden abonelik iptali yapan kişilerin taahhüt süreleri devam ediyorsa şirketler cayma bedeli alabilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, şirketlerde abonelik iptali yapmak istendiğinde sürecin çok fazla uzadığını ve bu hizmetin tüketici hakları açısından da önemli olacağını ifade etti. 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.