Tepebaşı Uludere Köyü

Tepebaşı Uludere Köyü

Uludere Köyü Haberleri, Tepebaşı Uludere Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Uludere Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Uludere Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Tepebaşı Uludere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uludere köyü son dakika gelişmeleri, Uludere köyüne özgü yemekler, Tepebaşı Uludereköyünün tarihi, Uludere köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Uludere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uludere, Eskişehir ilinin Tepebaşı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uludere Köyü Resimleri ve Uludere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tepebaşı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tepebaşı Eskişehir Arası Kaç Km? Tepebaşı Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Tepebaşı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Tepebaşı Uludere Köyünde doğan biri var mı? Tepebaşı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uludere, Eskişehir ilinin Tepebaşı ilçesine bağlı bir mahalledir.Uludere Köyü Osmanlının Söğütte kurulduğu sıralarda Osmanlının cephanesinin bulunduğu mahalledir ismide İtburnu (Eskişehir'in Kuzeyinde bulunan Bozdağların başlangıcında olması nedeniyle konulmuştur.) olup yeni ismi ULUDERE dir Şeyh Edebali'nin hocası Şeyh Süleymanın türbesi burada bulunmaktadır ayrıca Alparslanın 7 komutanının türbeside buradadır. Aynı zamanda Şeyh Edebalinin Osmanlının büyük bir imparatorluk olacağını gördüğü rüyayı da bu mahallede gördüğü söylenmektedir. Yeni yapılan bir araştırmaya göre mahallenin Çamaşırhanesi Şeyh Edebali'nin evi olarak belirlenmiştir. Şeyh Edebali bu evde 19 yıl kalıp Osmanlı Devleti'nin planlarını yapmıştır. Araştırmacı Yazar Ömer Osman Yeler buranın çamaşırhane olarak kullanılmasının nedeni, 1.Dünya Savaşı'ndan sonra Köyü Yunanların işgal etmesi nedeniyle zarar verilmesin diye yöre halkının çamaşırhane olarak göstermesi olduğunu söylemiştir. Ömer Osman Yeler Bey bu evin Edebeli'ye ait olduğunu belgeleriyle kanıtlamış ve noterden tastiklemiştir. Ayrıca Osman Bey'in eşi Malhun Hatun bu evden Osman Bey'e gelin gitmiştir. Uludere Köy'ü bir nevi Osmanlı'nın kız tarafıdır. Osmanlı Devleti'nin ilk hutbesi bu evde yazılmıştır. Evin üst kısmında bulunan okulun bahçesinden böbrek taşına şifalı su çıkmaktadır. Bir rivayete göre Malhun Hatun gelin olduğunda ayakları bu suda yıkanmıştır. Bu gelenek olup halen bazı düğünlerde günümüze kadar yaşatılmıştır.

Eskişehir merkezine 22 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Yalnız öğretmen olmadığından dolayı taşımalı eğitimle öğrenciler eskişehire taşınmaktadır Mahallenin içme suyu şebekesi imece usulu ile köylü tarafından yapılmıştır.mahallenin henüz kanalizasyonu yoktur PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup elektrik vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.