Tib Kapatıldı, 2010 KPSS Soru Çalarak Memur Olanlar İhraç Edilecek

Tib Kapatıldı, 2010 KPSS Soru Çalarak Memur Olanlar İhraç Edilecek

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 2010 KPSS sınavında soruları çalarak memur olanların ihraç edileceğini, ayrıca TİB'in kapatıldığını, yetkilerinin BTK'ya devredildiğini açıkladı.

NUMAN KURTULMUŞ'un AÇIKLADIĞI BİLGİLER;

1-Dışişleri, Sahil Güvenlik, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere çeşitli kurumlardan gelen liste bugünkü KHK ile yayınlanarak yürürlüğe girecek ve bu listede ismi geçen FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedeceklerdir.

2-Bu KHK çerçevesinde görevden alınanların unvan ve meslek adlarını kullanmaları da mümkün olmayacaktır.

3-670 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan, FETÖ'cü terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların hakları, alacakları, yükümlülükleri ve taşınmazlıklarının ne olacağı Maliye Bakanlığının uhdesine bırakılmıştır. Maliye Bakanlığı bu anlamda el konulan bu tür kurum ve kuruluşların alacakları, yükümlülükleri, taşınmazlıklarıyla ilgili kararları kendileri belirleyecek. Bunların bir kısmını da diğer kamu kurumlarına, ihtiyaç ortaya çıkarsa, onlara bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır, mülkiyetini değil. Ayrıca kapatılan vakıfların mal varlıkları, taşınmazlıkları ve alacaklarıyla ilgili sorumluluklarsa Vakıflar Genel Müdürlüğüne tevdi edilmiştir.

4-FETÖ ile alakası olduğu için kapatılan kurumların haklarının ne olacağı Maliye Bakanlığı'na bırakılmıştır.Maliye Bakanlığı el konulan kurum ve kuruluşlarla ilgili kararları kendisi belirleyecek bir kısmı da diğer kamu kurumlarına ihtiyaç ortaya çıkarsa bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır.

2010 KPSS'de soruları çaldıkları ve bu şekilde devlet memuriyetine girdikleri tespit edilenler, devlet memuriyetinden ihraç edileceklerdir. Ancak 2010'daki KPSS ile girmiş olup yapılan soruşturmalar sonucunda gerçekten hakkıyla devlet memuriyetine girdiği tespit edilenlere ise hiçbir şey olmayacak.

5-15 Temmuz şehitleri ve gazileri ile ilgili yapılan düzenlemede SGK borçları silinecek ve aksaklıklar ortadan kaldırılacaktır.

6-Bu kararname ile GATA ve askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi düzenlenmiş, sağlık personeli ile düzenleme yapılmıştır. Çengelköy'de şehit olan Yeni Şafak foto muhabiri İsmail Canbaz Hasan, TC vatandaşlığı kendisine verilmiştir.

7-671 no'lu KHK'de ise, ilave bir takım düzenlemeler yapılmıştır. TSK'nın pilot açığının kapatılmasıyla ilgili düzenlemeler yapılmış, yeni pilot alımı ve bir vesileyle TSK'dan ayrılan pilotların yeniden kazandırılmasıyla ilgili düzenleme yapılmıştır. TİB'in kapatılmış ve yetkileri BTK devredilmiştir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.