TİKA’dan Azeri genç izcilere destek

TİKA’dan Azeri genç izcilere destek

İstanbul Ümraniye Kent Ormanı İzcilik Kampı'nda düzenlenen teorik ve uygulamalı izcilik eğitimlerine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının...

İstanbul Ümraniye Kent Ormanı İzcilik Kampı'nda düzenlenen teorik ve uygulamalı izcilik eğitimlerine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle 50 Azerbaycanlı izcinin katılımı sağlandı.

Azerbaycan'da farklı sektörlerde önemli projelere imza TİKA'nın destekleri ile İstanbul Ümraniye Kent Ormanı İzcilik Kampı'nda düzenlenen teorik ve uygulamalı izcilik eğitimlerine 50 Azerbaycanlı izcinin katılımı sağlandı. Kamptaki etkinliklere katılan 11-16 yaş arası 25 Azerbaycanlı izciye at binme, okçuluk, ebru, paintball, badminton, dağcılık, bisiklet, yüzme vb. eğitimleri, 18 yaş üstü izcilere ise liderlik eğitimleri verildi. Azerbaycan'da izciliğin daha geniş kitlelere ulaştırılması, izcilik faaliyeti olmayan bölgelerde izciliğin başlatılması ve izcilik faaliyeti yürütebilecek izci liderlerinin yetiştirilmesini amaçlayan "Liderlik Eğitim Kursu", Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen tecrübeli izciler tarafından verildi.

Türkiye İzcilik Federasyonu ve Azerbaycan İzcilik Federasyonu organizesinde düzenlenen "Dış Türkler ve Akraba Topluluklar İzci Kampı"nda Türk dili konuşan ülkelerden katılan izciler, eğitimlerin yanı sıra Türk dünyasının farklı kültürleri ile tanışma fırsatı buldular. Kampın son gününde düzenlenen etkinlikte, eğitimi başarıyla bitiren izcilere sertifika verildi. Kampa katılan Azerbaycanlı izciler, daha sonra Sultan Ahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı, Gülhane Parkı, Minyatür Müzesi, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve İstanbul'un diğer tarihi yerlerini ziyaret ettiler.

TİKA’dan Azeri genç izcilere destek

TİKA’dan Azeri genç izcilere destek

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.