TikTok Yeni Özelliğini Duyurdu: "Aile Eşlemesi" ile Güvenli Bir Deneyim

TikTok Yeni Özelliğini Duyurdu: "Aile Eşlemesi" ile Güvenli Bir Deneyim

TikTok, ebeveynlerin ve gençlerin güvenlik ayarlarını kişisel ihtiyaçlarına göre özelleştirmelerine imkan tanıyan "Aile Eşlemesi" modunu kullanıma sundu. Bu yeni özellik, İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısında tanıtıldı.

TikTok’tan Güvenlik İçin Yeni Adım

TikTok Küresel Sosyal Yardım ve Ortaklıklar Başkanı Valiant Richey ile TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen, "Aile Eşlemesi" özelliğinin ayrıntılarını paylaştı. Bu özellik, ebeveynlerin hesaplarını gençlerin hesaplarına bağlayarak çeşitli gizlilik ve güvenlik kontrolleri uygulamalarını sağlıyor.

Gençler İçin Güvenli Bir TikTok Deneyimi

TikTok’un gençlerin hayatında olumlu bir rol oynamasını hedeflediklerini belirten Richey, uygulamanın gençler için daha güvenli bir deneyim sunmasını istediklerini söyledi. Richey, “Birkaç yıl önce tanıttığımız Aile Eşlemesi özelliği, ebeveynlerin hesaplarını gençlerin hesaplarına bağlayarak, ekran süresi sınırlarını yönetmelerine, bir gencin hesabını özel olarak ayarlamalarına ve videolara kimlerin yorum yapabileceğine karar vermelerine olanak tanıyor” dedi. Ayrıca, yapılan araştırmalara göre TikTok kullanan ebeveynlerin yarısından fazlasının bu özellikten haberdar olduğunu ve aktif şekilde kullandığını belirtti.

Türkiye’de İçerik Moderasyonu ve Güvenlik

TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen, platformun içerik moderasyonu ve güvenlik politikaları hakkında bilgi verdi. Gelen, “Türkiye’de kural ihlali içeren içeriklerin yüzde 98,9’unu proaktif olarak kaldırıyoruz ve bu oran küresel ortalamanın çok üzerinde. Gençlerin güvenliği için sunduğumuz özelliklerden ebeveynlerin haberdar olmalarını sağlamak da büyük önem taşıyor” dedi.

Geçtiğimiz yıl, TikTok’un güvenlik özelliklerini vurgulayan çeşitli kampanyalar yürüttüklerini belirten Gelen, bu kampanyaların başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde "Aile Eşlemesi" özelliğinin kullanımında yüzde 250 artış gördüklerini ifade etti. Gelen, “Güvenlik bizim için çok önemli. Platformumuzda olumlu bir deneyim yaşatmayı hedefliyoruz. 40 binden fazla güvenlik ekibimiz, platformun daha güvenli olması için çalışıyor” diye ekledi.

Yaş İhlalleri ve Diğer Güvenlik Önlemleri

Yetişkin kullanıcılar için de çeşitli güvenlik önlemleri aldıklarını belirten Gelen, 18 yaş üstü kullanıcılar için Topluluk Kuralları adı altında kurallar oluşturduklarını ve ihlal durumlarında aksiyon aldıklarını söyledi. TikTok, ebeveynlerin de bu olumlu deneyimin bir parçası olmasını ve gençlerin güvenli bir ortamda TikTok kullanmalarını sağlamak için gerekli adımları atmaya devam ediyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.