Tilki, Çakal, Sansar, Ardıç Ve Karatavuk’a Av Yasağı

Tilki, Çakal, Sansar, Ardıç Ve Karatavuk’a Av Yasağı

2019-2020 Av dönemi Altınordu ilçe av komisyonu kapsamında Tilki, Çakal, Kaya Sansarı, Öter Ardıç, Karatavuk olmak üzere 5 av hayvanının avı Ordu ilinde yasaklanmıştı. Yasaklar ise 21 Haziran 2019 tarih ve 30808 mükerrer sayılı resmi gazetede yayımlanarak

2019-2020 Av dönemi Altınordu ilçe av komisyonu kapsamında Tilki, Çakal, Kaya Sansarı, Öter Ardıç, Karatavuk olmak üzere 5 av hayvanının avı Ordu ilinde yasaklanmıştı. Yasaklar ise 21 Haziran 2019 tarih ve 30808 mükerrer sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Ordu Orkinos Derneği ve kısa adı HAYTAP olan Hayvan Hakları Federasyonu Ordu Temsilciliği 5 av hayvanının ordu ilinde yasaklanmasından dolayı komisyonda yer alanlara doğal hayata katkıları ve kurtarılan canlardan dolayı dernek adına teşekkür plaketi verdi.
Ordu Orkinos Derneği ve kısa adı HAYTAP olan Hayvan Hakları Federasyonu Ordu Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Aziz İşbakan ile Başkan Yardımcısı Hamdi Sağsen sırasıyla Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Yaman’ı, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten’i, Ordu Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Kadir Pir ve Mühendis Ruşen Kıncal’ı ziyaret ederek teşekkür plaketi takdim etti.
Ordu Orkinos Derneği ve kısa adı HAYTAP olan Hayvan Hakları Federasyonu Ordu Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Aziz İşbakan bu yıl gerçekleştirilen av yasağı toplantısına ilk defa sivil toplum örgütü olarak Orkinos Derneği’nden Mehtap Sağsen’in çağrıldığını ve o toplantıda 5 tür av hayvanı için yasak çıktığını söyledi. İşbakan; “5 Adet hayvanın avının Ordu ilinde yasaklanmasıyla doğal hayata katkılarından dolayı kurtarılan canlar ve dernek adına sevincimizi teşekkür plaketleriyle ifade etmek istedik” dedi.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.