TKÜUGD: “Türkmenler evlerine dönmek istiyor”

TKÜUGD: “Türkmenler evlerine dönmek istiyor”

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan, Irak'ta Musul'a bağlı Telafer ilçesinin kent merkezi DEAŞ'tan geri...

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan, Irak'ta Musul'a bağlı Telafer ilçesinin kent merkezi DEAŞ'tan geri alınmasının ardından binlerce Türkmen'in evlerine dönmek için gün saydığını belirtti.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan Kerkük'te Yahyava kampında bulunan Telaferli Türkmenleri ziyaret etti. Bölgede incelemelerde bulunan Yavuzaslan "2014 yılında gerçekleşen DEAŞ saldırılaı sonucunda binlerce Türkmen evlerini terk etti. Yine son haftada Türkmenlerin oluşturduğu yaklaşık On bin kişi, evlerini terk ederek Musul yakınlarında mülteciler için kurulan merkeze ulaştı" dedi.

Yavuzaslan, DEAŞ saldırılarından önce Telafer'in nüfusunun 400 bin civarında olduğunu ve sadece kurtarma operasyonunda 10 bin sivilin bölgeyi terk ettiğini aktardı. Türkmenlerin Kerkük'te Musul'dan yerinden edilen diğer sivillerle sığınmacı kamplarında yaşadığını kaydeden Yavuzaslan, Türkmen ailelerden Necef ve Kerbela'ya gidenlerin olduğunu aktardı. Yavuzaslan İnsani yardım kuruluşlarının Haziran 2014'ten bu yana Telafer'in içine erişim sağlayamadığını, ilçede yaşam şartların zor olduğunu, gıda stoklarının tükendiğini, suyun azaldığını, elektrik kesintilerinin yaşandığını ve sağlık hizmetlerinin verilmediğini söyledi. Yavuzaslan, "Kamplara bulunan Türkmenler bir an önce evlerine geri dönmek istiyorlar.En tehlikelisi tuzaklar ve patlayıcılar.Musul ve Telafer yıkık bir halde" dedi.

TKÜUGD: “Türkmenler evlerine dönmek istiyor”

TKÜUGD: “Türkmenler evlerine dönmek istiyor”

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.