Tokat Dereağzı Köyü

Tokat Dereağzı Köyü

Dereağzı köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Dereağzı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tokat köyleri arasında yer alan Dereağzı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tokat Dereağzı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dereağzı köyü son dakika gelişmeleri, Dereağzı köyüne özgü yemekler, Tokat Dereağzı köyünün tarihi, Dereağzı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dereağzı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dereağzı, Tokat ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının 1455-1600 yıllarında Gideağız adını aldığı tespit edilmiştir. 1455-1600 döneminde Rumca ad taşıyan köylerin ekserisi Müslüman nüfus ile meskûn olup sadece üç köyde gayri Müslim nüfusun yaşadığı görülmektedir. Bu köylerin adları şöyledir: Bolos, Gideğaz (dereağzı) ve Yazıtmış (yatmış). Bu köylerden Bolos'ta müslim ve gayr-i müslimler bir arada yaşamaktadır. Gayri Müslim nüfusun yaşadığı diğer dört köyün isimleri ise Türkçe, Arapça ve Farsça kökenli kelimelerden oluşmaktadır. Bunlar, Akkarbansaray (kervansaray), Çiftlik, Eyreb ve Tahtabad köyleridir. Eyreb ve Tahtabad'da Müslim ve gayri Müslim nüfus bir arada yaşamaktadır diye belirtilmiş olup günümüzde ise Erzurum, Erzincan muhacirleri ve Kafkas muhacirleri yaşamaktadır.

Köyümüz, 1915 tehcir olayından sonra bugünkü halini almıştır. Dağıstan, Malatya ve Kars bölgelerinden getirilen muhacirler şu andaki köy halkını oluşturmaktadır. Tokat- Merkeze bağlıdır, Tokat- Sivas yolu üzerinde konumlanmıştır. Tokat iline uzaklığı 25 km'dir. 2020 nüfüs verilerine göre köyde 81(seksenbir) kişi yaşamaktadır, bunların 40'ı erkek, 41'i de kadındır. Köyün geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Sürekli göç veren bir köy durumundadır.

Tokat merkezine 25 km. uzaklıktadır.


Dereağzı, Tokat ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dereağzı Köyü Resimleri ve Dereağzı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tokat Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Dereağzı Tokat Arası Kaç Km? Tokat Hava Durumu? Tokat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Dereağzı Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum