Tokat Günçalı Köyü

Tokat Günçalı Köyü

Günçalı köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Günçalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tokat köyleri arasında yer alan Günçalı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tokat Günçalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Günçalı köyü son dakika gelişmeleri, Günçalı köyüne özgü yemekler, Tokat Günçalı köyünün tarihi, Günçalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Günçalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Günçalı, Tokat il Merkez'ine bağlı bir Türkmen köyüdür.

Günçalı'nın kelime anlamı, böğürtlen, ahududu gibi küçük, dalları dibinden çatallanan ve sapları odunsu bir bitkidir. Günçalı Köyü'nün eski ismi Dinar olup tarihi Malazgirt Savaşına dayanmaktadır. Dinar ismi, İçişleri Bakanlığının Yabancı isim taşıyan yerleşim yerlerinin isim değişikliği talimatı ve toplu onayıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 2. maddesinin ilgili fıkrasına dayanarak 1961 yılında Günçalı olarak değiştirilmiştir.

Kelime anlamı "Altın liranın yaklaşık dörtte biri değerinde eski para birimi" olan Dinar ismi ise, 1071 Malazgirt savaşının kazanılmasıyla Orta Asya'dan Anadolu'ya yerleşen Türk ve Türkmen Boylarının, göçleri esnasında bu bölgenin komutanı olan Kitiş Bey'in oğlu Dinar Bey'den geldiği düşünülmektedir. 1455 yılındaki Tapu ve Nüfus kayıtlarında köyün nüfusu 20 hane olarak kayıt altına alıntmıştır. 1460'lı yıllarda yeni feth edilen illere Türkmen nüfusu naklinden dolayı köyün nüfusu olumsuz etkilenmiştir. Günçalı Köyü, 1970'li yıllarda çevre köylerle birleşip belde yapılmak istenilse de bu girişim zaman içerisinde köy nüfusunun büyük şehirlere göç vermesinden dolayı hayata geçirilmemiştir.

Tokat merkezine 38 km uzaklıktadır. Köy, 1995'te yapımına başlanan Güzelce Barajı havzasında yer almaktadır.


Günçalı, Tokat ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Günçalı Köyü Resimleri ve Günçalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tokat Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Günçalı Tokat Arası Kaç Km? Tokat Hava Durumu? Tokat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Günçalı Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.