Tokat Kabakboğazı Köyü

Tokat Kabakboğazı Köyü

Kabakboğazı köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Kabakboğazı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tokat köyleri arasında yer alan Kabakboğazı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tokat Kabakboğazı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kabakboğazı köyü son dakika gelişmeleri, Kabakboğazı köyüne özgü yemekler, Tokat Kabakboğazı köyünün tarihi, Kabakboğazı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kabakboğazı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kabakboğazı, Tokat ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yaklaşık 150-200 yıllık geçmişe sahiptir. Köye Tokat ve çevresinden Türkmenler yerleşmiş, Ermeniler burayı terk etmiştir. Köy Türkmen kültürüne sahiptir. Köy Almus, Niksar, Reşadiye ve Tokat merkezi stratejik olarak keser ve doğal kale konumundadır. Doğumda kadim gelenekler yaşatılır (al basması, ocak-çaput kültürü, kına kültürü, her düğün zamanı harman-güreş vs.). Köyün içindeki gölde turna, leylek gibi kuş türleri yaşar. Ayrıca gölde koruma altına alınması gereken 3 tür su kuşu var. Eski Ermeni yerleşimidir ve köyde eski bir kilise vardı ama şu an kalıntıları yoktur. Kazı yapılması gerekir. Köy hayvancılık ve çiftçilikle geçimini sağlar. Yeterli yardım ve destek olmadığı için büyük göç vermekte ve vermeye devam etmektedir.

Kabakboğazı, Tokat ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kabakboğazı Köyü Resimleri ve Kabakboğazı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tokat Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kabakboğazı Tokat Arası Kaç Km? Tokat Hava Durumu? Tokat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Kabakboğazı Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.