Tokat Kabatepe Köyü

Tokat Kabatepe Köyü

Kabatepe köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Kabatepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tokat köyleri arasında yer alan Kabatepe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tokat Kabatepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kabatepe köyü son dakika gelişmeleri, Kabatepe köyüne özgü yemekler, Tokat Kabatepe köyünün tarihi, Kabatepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kabatepe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kabatepe, Tokat ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Tokat Sivas kara yolu üzerinde Artova ilçesi sapağında 3. köydür. Köy Madaros Sarayı yıkıntılarının üzerine kurulmuştur. Şu anki yerleşim yeri ile eski yerleşim yeri arasında 500m kadar bir fark vardır. Köyün yerleşimi neden değiştirdiği bilinmemekte olup coğrafik konumdan dolayı olduğu tahmin edilmektedir. Günümüz şartlarına rağmen eğitim seviyesi yüksek bir köydür. 1.300 hektar ekilebilir ve 1.200 hektar ormanlık arazisi bulunmakta olup köy halkının geçim kayağı başta hayvancılık olmak üzere şeker pancarı, mısır, buğday, patates, hububat, kanola... gibi mahsüller dikkat çekmektedir. Tokata içme suyu temini amaçlı planlanan debisi 015ton/sn olan pınar başı adı verilen su bu köye ait olmakta ve bu su yüzünden komşu köy ile aralarında 10 yıl kadar süren bir gerginlik yaşanmıştır.Vali Recep yazıcıoğlu iki köy arasına geçici karakol dahi yaptırmıştır.

Tokat merkezine 22 km uzaklıktadır. Köyün kuzey doğusunda Tahtaoba köyü, güney doğusunda Akın köyü, doğusunda Tekneli, batısında Altındaş bulunmaktadır.


Kabatepe, Tokat ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kabatepe Köyü Resimleri ve Kabatepe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tokat Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kabatepe Tokat Arası Kaç Km? Tokat Hava Durumu? Tokat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Kabatepe Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.