Tokat Saltık Köyü

Tokat Saltık Köyü

Saltık köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Saltık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tokat köyleri arasında yer alan Saltık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tokat Saltık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Saltık köyü son dakika gelişmeleri, Saltık köyüne özgü yemekler, Tokat Saltık köyünün tarihi, Saltık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Saltık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
 

Saltık, Tokat ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Erzurum, Erzincan havalisinde Selçuklular döneminde kurulan Saltuk oğullarından bir ailenin yerleştiği isminin de oradan alındığını söylerlerdi .Ancak bu yazılı bir kaynak olmadığından söyleme bağlıdır. Köyün Beşören tarafındaki tepenin arkasında Nazarı dediğimiz yerde bir köy olduğunu, onların göç etmesi ile bizim köyün yerinde Başka bir köy kurulduğunda söylenmektedir. Şu anda mevcut olan köy halkı 1893 ve daha öncesinden Doğu illerinden Erzurum, Erzincan, Sivas illerinden o günün şartlarına göre göçerek Merkez Tahtuba köyü ve havalisine gelmişlerdir. 1939-1942 tarihleri arasında Tahtubadan Dönemin Valisinin aracılığı ile Şu andaki Saltık köyüne 22 hane olarak yerleşmişlerdir. Tahmini (kayıtlarda mevcuttur) 1957-1958 Yıllarına kadar Beşören köyü muhtarlığına bağlı olarak mezra şeklinde idare edilmiştir. Bu yıllardan sonra kendi Muhtarlıklarını seçerek İlk Muhtar' sırası ile Şamil Güneş, Kazım Yelgedik, Kemal Güneş, Dursun İnan, Hasan Altıok ve hâlen Aziz Tepeli Muhtarlığa devam etmektedir .Köy halkı gelmeden önce 7-8 Hane Miskincik köyünden göçenler ile Vasfi bey isminde Tokat'ta oturup arazisini Beşörenlere kiraya verin Birisi varmış, Bunlarda köyün en iyi arazisini ekip biçerlermiş 1950 li yıllarda Vasfibey Böşerenlilere, Misküncük göçmenleride Çördük köyüne arazilerini satarak köyden ayrılmışlardır. Nüfusun çoğalması ile zaten iyi olmayan arazide güç şartlarda ezilen ve çevre köylerinde Hayvanlarını bizim köy arazisi ve merası üzerinde etkili kullanınca geçim daha da bozuldu 1965 yılından itibaren yavaş yavaş göç başladı. Valilik makamlarına çeşitli dönemlerde Köyün buradan kaldırılarak yaşaya bilecekleri daha iyi bir yerlere nakledilmesi istenmişse de olumlu bir cevap alınamamıştır. Şayet göç olmamış olsaydı bugün 70-80 hane olacaktı. Göçenler İstanbul-İzmir-Tokat-Turhal' çoğunluk olarak göçmüşlerdir .Nüfusumuz hâlen Tokat Merkez Köyü Kütüğüne kayıtlıdır. Nüfus Bilgisi Köy kütüğünden çıkarılacak olursa 450-500 civarındadır .Şu anda ise 10-15 hane kışın Tokat-Turhal'da Okulumuz hiç olmadı, okul olmadığı için çocuklarını okutmak üzere kışın Tokat-Turhal'a göç eder yazında köye hayvanlarını yayla tabiri otlatmak, mevcut tarlalarını ekerek tarımına devam etmektedir.

Tokat merkezine 18 km uzaklıktadır.

Saltık, Tokat ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Saltık Köyü Resimleri ve Saltık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.,

Tokat Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Saltık Tokat Arası Kaç Km? Tokat Hava Durumu? Tokat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Saltık Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.