Tokat Şehitler Köyü

Tokat Şehitler Köyü

Şehitler köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Şehitler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tokat köyleri arasında yer alan Şehitler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tokat Şehitler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şehitler köyü son dakika gelişmeleri, Şehitler köyüne özgü yemekler, Tokat Şehitler köyünün tarihi, Şehitler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şehitler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şehitler, Tokat ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün tarihi fazla bilinmemektedir. Köyün eski ismi Serkiz'dir. Yani köy eskiden ermeni yerleşkesiymiş. Büyüklerden edinilen bilgilere göre şu an köyde yaşayan insanlar çeşitli yerlerden buraya gelerek yerleşmiş olup, çoğunlukla Sivastan göç etmişler. Köy, ismini büyüklerimizin anlattığına göre, çatışmada şehit düşen askerlerimizden alır.

Tokat merkezine 50 km uzaklıktadır.

Köyün genel nüfusu 175 haneye yakındır köyde yaşayan 30 - 35 hanedir. Köy halkının yüzde 70'i İstanbul'da yaşamaktadır. Köye her yıl dernekle muhtarlık festivaller düzenlerler.


Şehitler, Tokat ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şehitler Köyü Resimleri ve Şehitler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tokat Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şehitler Tokat Arası Kaç Km? Tokat Hava Durumu? Tokat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Şehitler Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.