Tokat’ta MOBESE kamerası 475’e çıkartılacak

Tokat’ta MOBESE kamerası 475’e çıkartılacak

Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, il genelinde 156 olan MOBESE kamerasına 319 tane daha eklenerek 475'e çıkacağını söyledi.

Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, il genelinde 156 olan MOBESE kamerasına 319 tane daha eklenerek 475'e çıkacağını söyledi.

Tokat'ta 2009 yılında hizmete giren Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemi yenileniyor. Trafik sorunlarını azaltmak, trafiğin düzenlenmesinde ve trafiğin daha akıcı hale gelmesi, özellikle kavşak içi ve çevresindeki parklanmalar, çift sıra parklar, kavşaklarda ışık ihlalleri, yük indirme ve bindirme yapan araçlar, okul ve personel servis araçlarının takibi ve yaya geçidi ihlalleri dijital olarak denetlenecek. Bu denetimlerde trafik kural ihlallerinin görüntü kayıtları alınarak ilgililerin adreslerine trafik idari para cezası karar tutanağı ile birlikte posta yolu ile gönderilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, il merkezinde 38 olan MOBESE kamera sayısının 136 ek kamera ile 174 kamera olacağını, il genelinde ise 156 olan MOBESE kamerasının 475'e çıkacağını söyledi. Topaloğlu, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile 59 nokta sayısına 32 yeni nokta daha ekleneceğini ifade ederek,"Başçiftlik, Pazar, Sulusaray, Zile ve Yeşilyurt ilçelerimizde MOBESE sistemi yoktu. Bu ilçelerimizde bu sisteme dahil edildi. 11 ilçemizde KGYS devreye sokmuş olacağız. İl merkezinde Gaziosmanpaşa ile Behzat Bulvarında yaşanan çift sıra parklanmalar trafik akışını yavaşlatıyordu. Ekiplerimiz müdahale etse de ekip bölgeden ayrılınca tekrar çift sıra parklar yaşanıyordu. Bunu engellemek için KGYS sisteminin başına bir trafik polisi memurumuzu görevlendirdik, kameralardan plakalara ceza tatbik edecek. Bu uygulama belediye hoparlöründen ilan edildi. Amacımız ceza yazmak değil, trafiği düzene sokmak. Bu sadece ekipler ve yaya devriyesi ile olmuyor. Her an her noktada olamıyorsunuz. Kameralar sayesinde çift sıra parklanma, trafik ihlallerine ceza tatbik edecek. Uygulama başlatıldı" dedi.

Topaloğlu, Tokat'ta hız koridoru uygulamasının olmadığını belirterek,"Bu ileri de olmayacak anlamına gelmiyor. Şartlara göre bu sistem etüt çalışması ile değerlendirilebilir" diye konuştu.

MOBESE sisteminin daha etkin olmasının suç oranlarını daha da azaltacağını, işlenen suçların ise daha hızlı bulunmasını sağlayacağına dikkat çeken Topaloğlu, teknolojiyi en üst seviyede kullanmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.