Tomarza Arslantaş  Köyü

Tomarza Arslantaş Köyü

Arslantaş köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Arslantaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Arslantaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tomarza Arslantaş  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Arslantaş köyü son dakika gelişmeleri, Arslantaş köyüne özgü yemekler, Tomarza Arslantaş  köyünün tarihi, Arslantaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Arslantaş köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Arslantaş, Kayseri ilinin Tomarza ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin adı köy sınırları içerisinde bulunan taştan yapılmış aslan heykelinden dolayı verilmiştir. Heykel Kayseri Etnografya müzesinde sergilenmektedir. Mahallenin eski adı Kokarkuyu dur. Mahallenin kuruluş tarihi 1843 yılına dayanır. Osmanlı döneminde Sivas livası (ili) Aziziye (Şimdiki Kayseri/Pınarbaşı) kazasına bağlı iken, Cumhuriyet döneminde Kayseri ili Pınarbaşı ilçesine bağlanmış, daha sonra Tomarza nın ilçe olmasıyla Tomarza ya bağlanmıştır. Avşarların Kocanallı (Kocahallı) boyuna mensupturlar. Kültürel olarak, Kayseri ili Pınarbaşı ve Sarız ilçeleri ile Adana ili Tufanbeyli ilçesi üçgeninde bulunan Avşar Türkmenleri köyleriyle ortak kültür yaşamaktadırlar. Ağız olarak da Orta Asya'dan günümüze gelmiş kelime ve sözcükler bu bölgede hala varlığını sürdürmekte günlük kullanılmaktadır. Oğuzların ( Türkmenlerin ) Avşar boyundandır. Kayseri il merkezine 96 km, Tomarza ilçesine 45 km, Adana Tufanbeyli ilçesine 35 km. uzaklıktadır.

 

 

Arslantaş , Kayseri ilinin Tomarza ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Arslantaş  Köyü Resimleri ve Arslantaş  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tomarza Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tomarza Kayseri Arası Kaç Km? Tomarza Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Tomarza Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Tomarza Arslantaş  Köyünde doğan biri var mı? Tomarza Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.