Tomarza Bektaş   Köyü

Tomarza Bektaş Köyü

Bektaş köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Bektaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Bektaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tomarza Bektaş  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bektaş köyü son dakika gelişmeleri, Bektaş köyüne özgü yemekler, Tomarza Bektaş  köyünün tarihi, Bektaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bektaş köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bektaş, Kayseri ilinin Tomarza ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin adı mahallesi kurucu ailelerden biri olan Bektaş BEKTAŞ, (Pusatlı, Tomarza) isimli şahıstan gelir. Bektaş mahallesi başta ismini aldığı bu merhum şahıs olmak üzere ağalar lâkabı ile de bilinen ve aslen İran-Adana, Kozan, Hamam Köy'den gelen ve Lehkürdü olarak adlandırılan, iki kardeş, Kambur Osman ve Göğ Ali (mavi gözlü olmasından dolayı bu ismi almıştır ve bunun soyu ve çocukları olan Ebuseyit (ABUZİYİT AĞA)ağa ile oğulları Yusuf, İsmail ve (Salim, sefer birlikte Şehihit olmuşlardır) ağa ve değerli ailesinden zengin bir ağa ailesi ile kardeşleri kambur Osman ve onun ailesi ile bu üç kabile aslında yakın ve kardeş köy olan Pusatlı mahallesinin çiftliği olan bu yeri satın alarak bu mahallesi birlikte kurmuş ve isimlindirmişlerdir. Kayseri il merkezine 86 km., Tomarza ilçesine 25 km. uzaklıktadır.

 

Bektaş , Kayseri ilinin Tomarza ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bektaş  Köyü Resimleri ve Bektaş  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tomarza Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tomarza Kayseri Arası Kaç Km? Tomarza Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Tomarza Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Tomarza Bektaş  Köyünde doğan biri var mı? Tomarza Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.