Tomarza Pusatlı Köyü

Tomarza Pusatlı Köyü

Pusatlı köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Pusatlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Pusatlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tomarza Pusatlı  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pusatlı köyü son dakika gelişmeleri, Pusatlı köyüne özgü yemekler, Tomarza Pusatlı  köyünün tarihi, Pusatlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pusatlı köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pusatlı, Kayseri ilinin Tomarza ilçesine bağlı bir mahalledir. 10. yüzyıl Türkistan'dan göçe zorlanan Oğuz Türkler'i önce Şam'a Selçuklular'ın Anadolu'yu fethinden sonra ise Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde kendi aşiretlerinin adıyla anılan Alemdar Köyü'nde mesken tutarlar. Yavuz Sultan Selim' in Çaldıran Meydan Savaşı'na katılırlar. Buradaki silah kullanmadaki marifetleri ve savaşçı tutumları gözden kaçmayan Alemdarlı Padişah'ın iltifatına mazhar olur.Dulkadiroğullarından da gelmektedirler. Anadoluda istediğiniz yere yerleşin diye ferman alırlar. Erciyes'in Cenubu' nda bugünküöyün yerine yerleşerek Osmanlıca'da silahlı anlamına gelen Pusatlı adını verirler. Kayseri il merkezine 65 km, Tomarza ilçesine 7 km uzaklıktadır.

 

 

Pusatlı , Kayseri ilinin Tomarza ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pusatlı  Köyü Resimleri ve Pusatlı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tomarza Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tomarza Kayseri Arası Kaç Km? Tomarza Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Tomarza Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Tomarza Pusatlı  Köyünde doğan biri var mı? Tomarza Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.