Tonya Biçinlik Köyü Video

Biçinlik, Trabzon ilinin Tonya ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin ismi Türkçe kökenli olup çayırlık alan anlamına gelir. Erken Osmanlı döneminde köy olarak ismine rastlanmaz. Ancak burada az sayıdada olsa bazı ailelerin yaşadığı anlaşılmaktadır.

Biçinlik, Trabzon ilinin Tonya ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Biçinlik Köyü Resimleri ve biçinlik köyü video sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Biçinlik Köyünde doğan biri var mı? Tonya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tonya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Tonya-Trabzon Arası Kaç Km? Tonya Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Tonya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Biçinlik, Trabzon ilinin Tonya ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin ismi Türkçe kökenli olup çayırlık alan anlamına gelir. Erken Osmanlı döneminde köy olarak ismine rastlanmaz. Ancak burada az sayıdada olsa bazı ailelerin yaşadığı anlaşılmaktadır.

Özellikle 19. yüzyıldan itibaren mahallede Hacısalihoğlu ailesi görülmektedir. Daha çok Tonya kazası merkezinde otururken yüzyılın sonunda sürekli olarak mahallede de oturmaya başladıkları anlaşılıyor. Hacısalihoğlu sülalesinden başka mahallede Delibalta ve Cimşit oğulları gibi eski aileler de yaşamaktadır.
1960'lara kadar mahallede yaşayan ailelerden Çineloğulları sülalesi Hacısalihoğlu sülalesiyle yaşadığı bir muhtarlık seçimi ve ölümle sonuçlanan çatışma üzerine mahallesi terketti. Daha önceki dönemlerde de benzer nedenlerle mahalleden ayrılan çok sayıda aile vardır. 1960'lardan itibaren ekonomik nedenlerle mahalleden göçler yaşanmıştır ve günümüzde mahallenin nüfusu azalmaya devam etmektedir.

Trabzon iline 71 km, Tonya ilçesine 6 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, kapali bir ilkokul vardir. Ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol vardir, ancak asfalt degildir. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar