Tonya Kalınçam Köyü Video

Kalınçam, Trabzon ilinin Tonya ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon iline 83 km, Tonya ilçesine 18 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Kalınçam, Trabzon ilinin Tonya ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kalınçam Köyü Resimleri ve kalınçam köyü video sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Kalınçam Köyünde doğan biri var mı? Tonya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tonya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Tonya-Trabzon Arası Kaç Km? Tonya Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Tonya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Kalınçam, Trabzon ilinin Tonya ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon iline 83 km, Tonya ilçesine 18 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım , hayvancılığa ve ormancılığa dayalıdır. Kalınçam Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile mahallede bir kalkınma atılımına gidilmiş bunda da kısmen başarılı olmuştur. 

Mahallede biri balık lokantası olmak üzere 2 adet lokanta,fırın,kasap,çok sayıda bakkal ve kahvehane, çok sayıda marangoz atölyesi ile yöre halkına hizmet vermektedir. 

Mahallenin eski adı Fol olup Vakfıkebir'den Karadeniz'e dökülen Fol Deresi bu mahalleden adını almaktadır.Tarihi çok eskilere dayanmakta olup bilinen en eski yerleşimciler Cenevizliler ve onların bölgeyi terk etmesiyle Rumlar olduğu bilinmektedir. 

Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethiyle birlikte bölgeye Türkler yavaş yavaş yerleşmiş ve yerli rumları bu bölgeden atmışlardır. Bu dönemlere ait 1 adet Şapel (Küçük kilise), çeşme ,han (Yakın tarihte yıkılmış),çok az kalıntısı bulunan hamam, tarihi İpekyolu'nun bir kolunun kalıntıları bulunmaktadır. 

1954 Yılına kadar Torul'a bağlı bir mahalle iken bu tarihte yapılan referandum ile Tonya ilçesine bağlanmış ve adı Kalınçam olarak değiştirilmiştir. Köy eski bir madencilik mahallesi olarak bilinir ve faaliyeti çoktan durmuş 2 adet maden ocağı ile galeri biçiminde taşların içerisine oyulmuş halde değişik yerlerde 3 adet sahada 20 ile 300 M açılmış maden galerileri bulunmaktadır. Ancak yeni araştırmalar devam etmektedir. 

Günümüzde Yayla Turizmi açısından yatırım yapılmayı bekleyen önemli bir doğa zenginliği ve araziye sahiptir. Erikbeli, Sazalanı, ve 7 adet yaylayasıyla gezilmeye görülmeye değer bir cennet köşesidir.

Mahallede, 2 adet ilköğretim okulu bulunmaktadır ancak Kurttalli mahalesindeki öğrenci yetersizliği nedeniyle eğitim ve öğretime kapatılmıştır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi de yoktur. 

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı sağlık evi vardır ebe olmasına rağmen sağlık memuru ve doktor yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol beton yoldur ve kuzey yönünde Tonya'ya güney yönünde ise Erikbeli Yaylası'na kadar uzanmaktadır. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar