Toroslar Belediyesi, Türkeş’in adını parkta yaşatacak

Toroslar Belediyesi, Türkeş’in adını parkta yaşatacak

Toroslar Belediyesi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu merhum Alparslan Türkeş'in adını, hazırladığı anıt ile Akbelen Bulvarı üzerinde inşa ettiği...

Toroslar Belediyesi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu merhum Alparslan Türkeş'in adını, hazırladığı anıt ile Akbelen Bulvarı üzerinde inşa ettiği "Türk Dünyası Alparslan Türkeş Parkı'nda yaşatacak.

Yaklaşık 16 bin metre kare alanda yapım çalışmaları devam eden park içerisine dikilen ve Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü marifetiyle yapılan Alparslan Türkeş heykelinin yanına Türk bayrağını tutan bilek anıtı da yerleştirildi.

Türk dünyası bayraklarıyla da donatılan park alanını ziyaret ederek, yapılan çalışmaları inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ismini ölümsüz kılacağımız bu parkımız, bulvar üzerinde olmasının yanı sıra panoramik görüntüsüyle de dikkat çeken bir merkez haline gelecek" dedi.

Tuna, Türk dünyasına yaptığı hizmetlerle Türk milletinin gönlünde taht kurmuş olan merhum Alparslan Türkeş'in ismini verdikleri "Türk Dünyası Alparslan Türkeş Parkı" ile amaçlarının tarih şuurunu genç nesillere aktarmak olduğunu söyledi.

İki yıl önce hızardan odun olmak üzereyken aldıkları ve yeniden toprakla buluşturarak yaşama kavuşturdukları 8 asırlık zeytin ağacının da yer aldığı parkı en kısa zamanda bitirerek, hizmete sunacaklarının bilgisini veren Tuna, "Akbelen Bulvarı Gözne yolu üzerinde yaklaşık 16 bin metrekare alanda inşa ettiğimiz ve ismini "Türk Dünyası Alparslan Türkeş Parkı" olarak verdiğimiz bu alanımızın eski topografyası çok dik bir yamaçtı. Buranın zeminini düzenledik ve 6 katman oluşturduk. Parkımızı Türk devletlerinin bayraklarıyla donattık. Park alanımızda daha önce diktiğimiz Milliyetçi Hareket Partimizin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş'in heykelinin yanına ay yıldızlı al bayrağımızı tutan bilek anıtını da yerleştirdik ve anıt çalışmamızı tamamladık. En tepe noktayı ise geniş bir otağı şeklinde düzenleyeceğiz. Burası konum itibariyle bizim için çok özellikli ve kendi işçimizin alın teriyle yapılmış olan müstesna parklarımızdan biridir. Bu park ile merhum Alparslan Türkeş'in ismi Toroslar'da ilelebet yaşayacak" diye konuştu.

Toroslar Belediyesi, Türkeş’in adını parkta yaşatacak

Toroslar Belediyesi, Türkeş’in adını parkta yaşatacak

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.