Toroslar Çağlarca Köyü

Toroslar Çağlarca Köyü

Çağlarca köyü haberleri, Çağlarca köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mersin köyleri arasında yer alan Çağlarca köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Çağlarca  köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Toroslar Çağlarca  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çağlarca köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çağlarca (Suntras) Mersin ilinin merkez ilçelerinden Toroslar'a bağlı bir köydür. 37°00′K 34°27′D koordinatlarindaki köy Toros Dağları üzerinde yer alan bir dağ köyüdur. Mersin'e 35 kilometre uzakliktadir.Köy daha çok eski adı olan Suntras adıyla bilinir. Suntras adının kökenine ilişkin bir kayıt yoksa da bu adın Santa Iras adlı bir azizden geldigi ileri sürülmektedir. Köyün yeni adı ise köyün içinde yer alan bir çağlayandan gelir. Bu çağlayan Mersin içinde denize dökülen Efrenk Çayının kaynaklarından biridir. Çağlayan çevresinde alabalık çiftlikleri vardır. Gerek köyün çevresindeki yoğun bitki örtüsü ve gerekse çağlayanın varlığı köyü Mersinliler için bir piknik alani haline getirmiştir.Çağlarca köyünün 2019 yılı yerleşik nüfusu 606 dır.

Çağlarca , Mersin ilinin Toroslar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Toroslar bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çağlarca  köyü resimleri ve Çağlarca  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mezitli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Toroslar yöresine özgü haber kanalı var mı? Toroslar Mersin Arası Kaç Km? Toroslar Hava Durumu? Mersin Köyleri ve Toroslar Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mersinli iseniz Mersin Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Mersinli Ünlüler arasında Toroslar Çağlarca köyünde doğan biri var mı? Toroslar Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.