Torul Büyükçit Köyü

Torul Büyükçit Köyü

Büyükçit Köyü haberleri, Torul Büyükçit köyü güncel son dakika gelişmeleri, Büyükçit köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Büyükçit köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Büyükçit Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükçit Köyü son dakika gelişmeleri, Büyükçit Köyü ne özgü yemekler, Torul Büyükçit Köyü nün tarihi, Büyükçit Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükçit Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyükçit Köyü , Gümüşhane ilinin Torul ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükçit Köyü Resimleri ve Büyükçit Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Torul Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Torul Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Torul Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Büyükçit Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Torul Doğumlu Ünlüler Kimler?

Büyükçit, Gümüşhane ilinin Torul ilçesine bağlı bir köydür

Köyün eski ismi "Çite" veya Çitikebir'dir.4 mahalleden oluşur.Mahalleleri Girefli,Orta Mahalle,Halilli ve Makrel (Emirler) Mahalleleri'dir. KöydeGumera adlı bir Rum manastırının yıkıntısı yerlmaktadır.Ormanlık alan sınırları içinde adına Meryemana ya da Panagia denilen manastır,905-906 yılları arsında yapılmış.1100 yıllık bir yapıdır.Devletin zamanında sahip çıkamaması-halkın yoksulluğu ve cehaletinin getirdiği tahribatlarla yok olmak aşamasındadır.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleriSİRON, ERİŞTE, ÇIT ÇORBASI,DİRİMA (Lokma ekmekler kaynar suyla ıslatılır.Üzerine eritilmiş tereyağ ya da et suyu-Paça suyu gibi şeyler dökülerek yenir)ve köyü bu kadar küçümsemeye gerek yoktur:))çoğu tür yemek yapılabilir
Gümüşhane iline 36 km, Torul ilçesine 12 km uzaklıktadır.Köyün doğusundaki gelincik taşları,kuzeyindeki Filer Kanyonu,Makreldeki Papavera Kilisesi,ile batısındaki Kankana Yaylasında Rus Savaşından kalan Mevziler-korunması ve görülmesi gereken değerlerdir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.