Tosya Çifter Köyü

Tosya Çifter Köyü

Çifter Köyü haberleri, Tosya Çifter köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çifter köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Çifter köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tosya Çifter köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çifter köyü son dakika gelişmeleri, Çifter köyüne özgü yemekler, Tosya Çifter köyünün tarihi, Çifter köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çifter köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çifter, Kastamonu ilinin Tosya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çifter Köyü Resimleri ve Çifter köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tosya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Tosya Kastamonu Arası Kaç Km? Tosya Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Tosya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Tosya Köyünde doğan biri var mı? Tosya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çifter, Kastamonu ilinin Tosya ilçesine bağlı bir köydür.İki asker anlamına gelmektedir. Köyde Türbe denilen yerde askerlere ait olduğu sanılan iki mezar vardır. Burada yatan iki zatın iki er(en) olduğunu söyleyen tarihçiler de vardır.Gerçekliği yıllardır tartışılan bir diğer rivayet ise şöyledir:Yolculuk yapan iki âmâ, köyün bulunduğu yerde yemeklerini yemeye başlarlar.Biri diğerine sarmaları niçin çifter çifter yediğini sorar.Diğerinin "Bunu da nerden çıkarıyorsun?" sorusuna sırıtarak "Ben çifter çifter yiyorum da ondan " cevabını verir. Bulundukları yerdeki üzüm yaprağının sarmada kullanılan üzüm yaprağı yetiştiriciliği için uygun olduğunu fark eden iki er(kek) köye yerleşir. Üzüm ve yaprak satarak geçimlerini sağlarlar. Bu müteşebbis ruha sahip iki kişiyi takdir eden diğer köylüler ise bunlara kızlarını verir ve çifte düğün yapılır. Evlenen iki kişinin de çocukları çifter çifter olur ve köy kalabalıklaşır.Köyün adının, dolma yerken çifter kelimesinin geçmesinden mi, yerleşenlerin iki erkek olmasından mı,düğünlerin çift olmasından mı yoksa çocukların çifter çifter olmasından mı geldiği ise hâlâ tartışma konusudur.Kastamonu iline 87 km, Tosya ilçesine 22 km uzaklıktadır. Dipsiz göl turist alanına köyün içinden 6 km yol kat ederek varılır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi mevcuttur. Köye ulaşımı sağlayan yol ve köy içi yolu asfalttır.asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde, İnternet ağı da mevcuttur. Köyde azami hız sınırı saatde 90 km/hız'dır. Ayrıca yeni köy muhtarı Ekrem Eski tarafından çayırda bulunan Çifter Köyü'nün eski kahvesi de restore edilerek köy halkının kullanabileceği şeklide kahvehane ve misafirhane bulunan bir mekana çevrilmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.