Tosya Dağardı Köyü

Tosya Dağardı Köyü

Dağardı Köyü haberleri, Tosya Dağardı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dağardı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Dağardı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tosya Dağardı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dağardı köyü son dakika gelişmeleri, Dağardı köyüne özgü yemekler, Tosya Dağardı köyünün tarihi, Dağardı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dağardı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dağardı, Kastamonu ilinin Tosya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dağardı Köyü Resimleri ve Dağardı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tosya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Tosya Kastamonu Arası Kaç Km? Tosya Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Tosya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Tosya Köyünde doğan biri var mı? Tosya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dağardı, Kastamonu ilinin Tosya ilçesine bağlı bir köydür.Türkiye'yi batıdan doğuya kateden E-80 Yolu üzerinde olup, Ankara'ya 205, Kastamonu il merkezine 87, Tosya ilçesine 22 Km. uzaklıktadır. Avşar Yaylası, Isırganlı Yayla, Çamuroluk Yaylası, Büyük Yayla, Küçük Yayla, Fındıcak ve Büyükdüz başta olmak üzere çeşitli piknik ve mesire alanları mevcuttur. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Orman köyü kapsamında olan köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım konusunda çeltik en önemli ürünüdür. Ayrıca Avşar Mahallesinde kapı pencere doğraması yapan 6 adet marangoz atölyesi de bulunmaktadır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakla birlikte taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. 2006 Kasım ayında, köyün ve mahallenin içme suyu şebekesi yenilenmek üzere 2007 KÖY-DES Programına alınmıştır.
Kullanılmayan İÖO, köy tüzel kişiliğine devredilerek toplantı salonu, müze, kütüphane vb. amaçlarla kullanılmak üzere tadilatına başlanmıştır. Köy sel tehlikesi olduğu düşünülerek köyün giriş kısmında daha dar bir alana taşınıp, yerleşmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.