Tosya Kilkuyu Köyü

Tosya Kilkuyu Köyü

Kilkuyu Köyü haberleri, Tosya Kilkuyu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kilkuyu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Kilkuyu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tosya Kilkuyu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kilkuyu köyü son dakika gelişmeleri, Kilkuyu köyüne özgü yemekler, Tosya Kilkuyu köyünün tarihi, Kilkuyu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kilkuyu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kilkuyu, Kastamonu ilinin Tosya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kilkuyu Köyü Resimleri ve Kilkuyu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tosya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Tosya Kastamonu Arası Kaç Km? Tosya Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Tosya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Tosya Köyünde doğan biri var mı? Tosya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kilkuyu, Kastamonu ilinin Tosya ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği hakkındaki rivayetlere göre; eski dönemlerde kil maddesi temizlik alanında bugünkü sabunun yerine kullanılan bir maddedir. Kilkuyu köyünün bulunduğu alan ve çevresi temizlik için kalite düzeyi yüksek killi bir toprak yapısına sahiptir. Temizlik için kullanılmak maksadıyla, kil çıkarmak üzere kuyular kazılır ve bu yolla kil temin edilirmiş. Bu durumun yani kil kuyularının zamanla köyün adına kaynaklık ettiği sanılmaktadır.
Kastamonu iline 97 km., Tosya ilçesine 32 km. uzaklıktadır. Köyün deniz seviyesinden yüksekliği 1.625 metredir. Köy; bu yükseklikte olmasına rağmen düz ve geniş bir alan üzerine kurulmuştur.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Nüfus bakımından Kastamonu ilinin en büyük köyü konumundayken, yatırım eksikliğinden dolayı nüfus büyük bir hızla gerilemiştir.
Köyün ekonomisi tarım,hayvancılığa dayalıdır. Geçmiş dönemde köyün geçim kaynakları arasında tarım ve hayvancılığın yanı sıra büyük oranda el sanatları (iki ana guruba ayırmak mümkün: Ahşaba dayalı el sanatları(örn,Hızarcılık,yayıkçılık,dövencilik,oyuncakçılık,inşaatçılık vb.), giyime ve dokumaya dönük el sanatları(Halı kilim dokuması,özellikle tosyada kullanılmak üzere yün iplikçiliği, kumaş dokumacılığı, çarpana vb)kısmende ticaret ve ırgatlık birinci öncelikli değere sahiptir. Osmanlının son dönemleri ve cumhuriyetin kuruluşu dönemlerinde yaşanan neredeyse yüzyıllar süren savaşlar gerek asker olarak gerekse sivil olarak, verdiğimiz kayıplar, ve savaşların insanımız üzerinde yarattığı büyük yıkım kültürümüz ve köyün ekonomisi üzerinde derin izler bırakmıştır. Son elli yıllık dönemde de teknolojinin gelişmesi ve köydeki insan nüfusunu, neredeyse kurutacak düzeydeki aşırı göçlerden dolayı bu sanatlar unutulmuş ve yapanları bilindiği kadarı ile hiç bulunmamaktadır. ayrıca köyümüzde cuma günleri pazar kurulmaktadır 1970 yıllarda bu pazar hayvan ticareti bakımından yörenin büyük pazarlarından olup şimdi oda küçülmüştür.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır.Köyün İçme Suyu Şebekesi bulunmaktadır.Fakat yeterli gelmediğinden dolayı köylü kendi imkanlarıyla su kuyuları yapıp evlere su verilmektedir.Kanalizasyon çalışmaları kısmen tamamlanmıştır.PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ana ulaşımı sağlayan Tosya-İskilip yolu asfalt olup, köye bağlantıyı sağlayan yollar ve köyün içinin yollarıda asfaltlanmıştır.Fakat yollarının bakımı yetersizdir. Bu yolların düzeltilmesi için çabalar sürdürülmektedir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde Turkcell GSM operatörü haricinde, Avea Gsm Oparatörü bulunmaktadır.Diğer GSM şebekeleri çekmediğinden kullanılamamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum