Trabzon Kireçhane Köyü

Trabzon Kireçhane Köyü

Kireçhane, Trabzon ilinin Merkez ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon merkezine 8 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Kireç kuyularına sahip olmasından dolayı, Osmanlı döneminden bu yana adı değişmeyen köylerden biridir. Okuma yazma oranı mahallede yüzde 80'lerdedir. Mahallenin yemekleri Karadeniz kültürüyle örtüşür. Yöresel yemeklerin ağırlıkta olduğu gözlemlenir.

Mahallenin geçimi değişik iş alanlarından sağlanır. Trabzon'un güzel bir alanını teşkil eden toprakları bölge tarımına uygundur. Kuyumculuk, gümüş telkare ustalığı, marangozluk, altın işleme gibi birçok zanaat alanında ustalaşmış gözde ustaları mevcuttur. Ayrıca devlet memuru, işçisi ve çok sayıda emeklisi vardır. Kireçhane mahallesinun 2. ve 3. kuşak büyüklerinin çoğunluğu; Almanya, Belçika ve Hollanda'da çalışmış ve emekli olmuştur. Bu ailelerin son kuşak çocukları da halen yurtdışındadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.