Transanatolia Şanlıurfa’da Sona Erdi

Transanatolia Şanlıurfa’da Sona Erdi

Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası Rally Raid organizasyonu TransAnatolia, zorlu geçen Bolu ve Şanlıurfa etaplarının ardından tamamlandı. Etkinlikte 7 ülkeden, aralarında 22 kadının bulunduğu 137 yarışçı toplam 84 araçla kıyasıya mücadele etti. Tür

Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası Rally Raid organizasyonu TransAnatolia, zorlu geçen Bolu ve Şanlıurfa etaplarının ardından tamamlandı. Etkinlikte 7 ülkeden, aralarında 22 kadının bulunduğu 137 yarışçı toplam 84 araçla kıyasıya mücadele etti.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu desteğiyle düzenlenen, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası Rally Raid organizasyonu 24 Ağustos’ta Bolu Abant’tan başlayarak, 31 Ağustos’ta Şanlıurfa’da sona erdi. Bu yıl 9.kez düzenlenen yarışta, kültür ve tarih dolu 2.300 kilometrelik rota üzerinden geçildi. Zorlu etapların ve sıcak havanın etkili olduğu etkinlikte 7 ülkeden, aralarında 22 kadının bulunduğu 137 yarışçı toplam 84 araçla kıyasıya mücadele etti.
ŞANLIURFA’DA ÖDÜL TÖRENİ
Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önündeki bitiş noktasında düzenlenen ödül törenine katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yarışın Şanlıurfa’da sona ermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, sporcuların bölgedeki sıcak havaya rağmen bundan şikayetçi olmadıklarını ve tarihi kenti görmelerinden son derece memnun olduğunu söyledi.
DERECELER
Yarışın SSV kategorisinde Bulgar Tsanko Tsankov-Zornitsa Todorava ekibi birinci olurken, Fransız Yves Tartarin-Cedric Duple ekibi ikinci ve Çağdaş Çağlar-Ertuğrul Danışment ikilisinden oluşan Türk ekip ise üçüncü oldu. Otomobil kategorisinde kazanan ekip Suzuki Grand Vitara ile yarışan Mert Becce-Sertaç Tatar oldu. Genç sporcu Becce, bu zorlu yarışı 2017 yılında da otomobil kategorisinde birinci sırada tamamlamıştı. Mitsibushi L200 ile Bantboru Offroad Team’den Batuhan Korkut-İlayda Hancı Korkut çifti ikinci olurken, Toyota Prado ile yarışan Burak Ahmet Çepni-Hüseyin Afşar yarışı üçüncü sırada tamamladı. Kamyon kategorisinde ise Antoni Cabini Carlo birinci olurken, İtalyan Giulio Verzeletti ikinci, Marino Mutti ise üçüncü oldu.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.