TRSM’den el emeği göz nuru kermes

TRSM’den el emeği göz nuru kermes

Çanakkale Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören danışanların yaptıkları el emeği ve göz nuru eserler...

Çanakkale Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören danışanların yaptıkları el emeği ve göz nuru eserler kermesle satışa sunuldu.

Halk bahçesinde düzenlenen kermes ziyaretçiler tarafından ilgi gördü. TRSM Sorumlu Hekimi Özlem Öztürk Şahin, "Kermesimiz TRSM'ye kayıtlı danışanlarımızın yapmış olduğu etkinlikleri sergilemek için organize edildi. Biz merkez olarak 5 yıldır kronik ruhi hastalığı olan hastalara eşlik ediyoruz. Danışanlarımıza psikolojik tedavileri ve terapi hizmetiyle birlikte işlevselliklerini artırmaya yönelik beceriler kazandırmaya çalışıyoruz. Halk Eğitim Merkezi ile yapmış olduğumuz işbirliği sonucunda bu faaliyetlerimiz ortaya çıkıyor. Eskiden maalesef ruhi hastalıklar sadece hastanelerde yatarak tedavi ediliyordu, yeni tedavilerin bulunmasıyla birlikte toplum içinde daha uyumlu hale geldiler. Ama bunun için desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Bizim merkezimiz de burada devreye giriyor. Bu hastalıklarda kişiler iletişim ve sosyallik yeteneklerini kaybedebiliyorlar" dedi.

TRSM’den el emeği göz nuru kermes

TRSM’den el emeği göz nuru kermes

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.