Ttb’den O Kadroların İlanına Tepki

Ttb’den O Kadroların İlanına Tepki

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin 14 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 400’e yakını profesör olmak üzere 407 akademik kadro ve 25 Aralık 2020 tarihinde yayımlanan 242 doçent kadrosu ilanına...

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin 14 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 400’e yakını profesör olmak üzere 407 akademik kadro ve 25 Aralık 2020 tarihinde yayımlanan 242 doçent kadrosu ilanına ilişkin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörlüğü’ne iptal talebinde bulundu.

TTB, on gün içindeki 649 akademik kadro ilanı işleminin, 17 Kasım 2020’de duyurulan “Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi”nde yer alan atama kriterlerinin 1 Ocak 2021’de yürürlüğe girmesinden hemen önce aceleyle gerçekleştirildiği belirterek, “Aranan Şartlar” ve “Başlıca Eser” ifadelerinin belirli bir adayı işaret ettiği iddia etti.

TTB tafından her iki kuruma da gönderilen iptal talebi yazısında; kişiye/kişilere özgü kriterlerin eşitsizlik doğurduğuna ve kamu yararına aykırı olduğuna dikkat çekilerek, YÖK’ün Yükseköğretim Kanunu’nun öngördüğü “bilimsel niteliği artırmayı gözeten nesnel ve denetlenebilir ölçütler içerme” konularındaki yetki ve sorumluluğu ile benzer atama işlemlerinin idare mahkemesince iptal edilmesine ilişkin geçmiş kararlara atıf yapıldı. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.