Tübitak Dergileri Dünya Çapında Görünür Hale Geldi

Tübitak Dergileri Dünya Çapında Görünür Hale Geldi

Web of Science’ın her yıl, bir önceki yılın verilerine göre hazırladığı etki faktörü sonuçları paylaşıldı. Buna göre, Turkish Journal of Agriculture and Forestry tüm dünyada Türkiye kaynaklı dergiler arasında etki faktörü en yüksek ilk üç dergi arasında y

Web of Science’ın her yıl, bir önceki yılın verilerine göre hazırladığı etki faktörü sonuçları paylaşıldı. Buna göre, Turkish Journal of Agriculture and Forestry tüm dünyada Türkiye kaynaklı dergiler arasında etki faktörü en yüksek ilk üç dergi arasında yer aldı. Web of Science’ın yayımladığı 2018 yılı verilerine göre derginin etki faktörü 1,434’den 1,731’e yükseldi.

ETKİ FAKTÖRÜ ARTIŞ GÖSTERDİ

Dergilerde yayımlanan makalelerin aldığı ortalama atıf sayısına göre belirlenen ve dergilerin akademik dünyadaki saygınlığı bakımından önemli bir veri olan etki faktörü TÜBİTAK akademik dergilerinin birçoğunda, bir önceki yıla göre artış gösterdi. Öte yandan, TÜBİTAK akademik dergilerinin son yıllarda dünya çapındaki önemli tarama kaynaklarındaki görünürlüğü de giderek artıyor. Sağlık ve yaşam bilimleri alanında tüm dünyada yaygın şekilde kullanılan PubMed’e giren Turkish Journal of Medical Sciences’ın ardından, bu yıl Turkish Journal of Biology de PubMed’de taranmaya başladı. (BSHA-Eğitim Servisi)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.