Tugutlu Musacalı Köyü

Tugutlu Musacalı Köyü

Musacalı Köyü haberleri, Turgutlu Musacalı köyü güncel son dakika gelişmeleri Musacalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Musacalı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Turgutlu Musacalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Musacalı köyü son dakika gelişmeleri, Musacalı köyüne özgü yemekler, Turgutlu Musacalı köyünün tarihi, Musacalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Musacalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Musacalı , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Musacalı köyü resimleri ve Musacalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Turgutlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Turgutlu Manisa Arası Kaç Km? Turgutlu Hava Durumu? Turgutlu Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Turgutlu Musacalı Köyünde doğan biri var mı? Turgutlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Musacalı , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin geçmişi orta asyaya dayanmaktadır avşar turklerıne dayanmakta koy abdulhamıt zamanında musul dan anadoluya gocetmıslerdır.uveyk turklerı olarak da bılınırler ısmını de musuldan almıstır.uc kabıle olarak goc eden kafıle afyon emırdag, manısa turgutlu ve ızmır kınık yerlesmıslerdır.

Mahallenin gelenek, görenekleri hakkında bilgi yoktur...

Mahallede üzüm yetiştirilmektedir. Başlıca yemekleri; Yaprak sarması, saç kavurma, börülce, bamya, fırında dolma , fırında tavuk, sac ekmeği, el mayalısı'dır.Topalak , keşkek , tavuk dolma .

Manisa iline 47, Turgutlu ilçesine 17 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır.Mahallenin içme suyu şebekesi vardır.Kanalizasyon şebekesi vardır.Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır.Sağlık evi vardır.Mahalleye ulaşımı sağlayan yollar asfaltdır.Mahalleye Ulaşım Sağlayan Birçok Yol Vardır.Mahallenin İçi Parke Taş İle Döşelidir.Mahallede Telefon ve İnternet kullanımı vardır.Mahallede Düğün salonu bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.