Turgutlu Aşağıbozkır Köyü

Turgutlu Aşağıbozkır Köyü

Aşağıbozkır Köyü haberleri, Turgutlu Aşağıbozkır köyü güncel son dakika gelişmeleri Aşağıbozkır köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Aşağıbozkır köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Turgutlu Aşağıbozkır köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıbozkır köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıbozkır köyüne özgü yemekler, Turgutlu Aşağıbozkır köyünün tarihi, Aşağıbozkır köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıbozkır köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıbozkır , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıbozkır köyü resimleri ve Aşağıbozkır köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Turgutlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Turgutlu Manisa Arası Kaç Km? Turgutlu Hava Durumu? Turgutlu Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Turgutlu Aşağıbozkır Köyünde doğan biri var mı? Turgutlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıbozkır , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Aşağıbozkır Köyü civarındaki bir yörük mahallesidir Konya'nın Bozkır İlçesi'nden gelen ve hayvancılıkla uğraşan 5 aileden ikisi Aşağıbozkır'ı üç tanesi de Yukarıbozkır'ı kurmuşlardır.Mahallenin bilinen yemeklerini; topalak, tarhana, sarmaşık , çıntar, çilek kompostosu, çilek reçeli oluşturmaktadır.Manisa İline 36 km, Turgutlu İlçesi'ne 6 km uzaklıktadır.Akdeniz iklimi görülmektedir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. Kar yağışına rastlanmakla beraber nadir olarak görünmekle beraber zaman zaman don görülmekte bu da tarımı olumsuz yönde etkileyebilmektedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılır. Erik, kiraz, zeytin gibi çok yıllık ticari bitkilerden önemli bir üretimi yapılmaktadır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.