Turgutlu Avşar Köyü

Turgutlu Avşar Köyü

Avşar Köyü haberleri, Turgutlu Avşar köyü güncel son dakika gelişmeleri Avşar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Avşar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Turgutlu Avşar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Avşar köyü son dakika gelişmeleri, Avşar köyüne özgü yemekler, Turgutlu Avşar köyünün tarihi, Avşar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Avşar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Avşar , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Avşar köyü resimleri ve Avşar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Turgutlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Turgutlu Manisa Arası Kaç Km? Turgutlu Hava Durumu? Turgutlu Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Turgutlu Avşar Köyünde doğan biri var mı? Turgutlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Avşar , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy adını Oğuzların ( Türkmenlerin ) Avşar boyundan almıştır. 1800'lü yıllarda Osmanlı'ya isyan eden Avşar Boyu, şu an yerleşmiş olduğu bölgeye sürülmüştür.Mahallenin kültürü hakkında bilgi yoktur.Manisa iline 35 km, Turgutlu ilçesine 5 km uzaklıktadır. İzmir Ankara asfaltı mahallenin içinden geçmektedir.Bu sebepten dolayı ğöç alan bir yerdir.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. sarmaşık ve yarpuza elverişlidir. Zeytin tarımı önemli bir yer tutar.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Manisa Turgutlu Avşar Mahallesi,nde TÜRKİYE,de mevsimin ilk erken yetişen (yediveren inciri) burada çıkmaktadır. Yediveren İnciri’nin en büyük özelliği, bir ağacın belirli aralıklarla tek bir hasat döneminde yedi defa ürün vermesidir.Her hasat döneminde 100 -150 ton arasında ürün elde edilir. Haziranın 10,unda yediveren incirleri kesilmeye başlanır temmuzun 10 una kadar devam eder. NOT:Türkiye,de ilk incir Avşar Mahallesi'nde çıkmaktadır....

Mahallede bir ilköğretim okulu birde orta okul vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır . Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup 2 adet alt gecit ile hizmet vermektedir. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.