Turgutlu Çampınar Köyü

Turgutlu Çampınar Köyü

Çampınar Köyü haberleri, Turgutlu Çampınar köyü güncel son dakika gelişmeleri Çampınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Çampınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Turgutlu Çampınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çampınar köyü son dakika gelişmeleri, Çampınar köyüne özgü yemekler, Turgutlu Çampınar köyünün tarihi, Çampınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çampınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çampınar , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çampınar köyü resimleri ve Çampınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Turgutlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Turgutlu Manisa Arası Kaç Km? Turgutlu Hava Durumu? Turgutlu Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Turgutlu Çampınar Köyünde doğan biri var mı? Turgutlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çampınar , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin eski adı Tepeköy'dür. Aydın Vilayeti Salnameleri'nde köyden, Araplı Tepeköy şeklinde bahsedilmiştir. Rivayete göre köyü beş kardeş kurmuştur. Bu beş kardeş Musul-Kerkük Osmanlı topraklarından çıktıktan sonra Manisa Turgutlu' ya develer eşliğinde gelmişler ve köyün şu anki bulunduğu yere yerleşmişlerdir.

Mahallenin Kendine has düğünleri vardır, düğünleri alaylı olarak yapılır kız almalara davul zurna eşliğinde gidilir ve çok eğlenceli geçer. Sosyal faaliyet olarak mahallede futbol yaygındır. Mahallenin kendine ait futbol sahası vardır, civar köylerle futbol turnuvaları yapılır.Manisa iline 46 km, Turgutlu ilçesine 16 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca 2007 yılında çal dağına kurulan maden işletmeciliğinde çalışarak ekonomisinekatkıda bulunan insanları da mevcuttur.

Mahallede ilkokul vardır. Okul 1949-1950 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır. Mahallenin içme suyu şebekesi var ancak kanalizasyonşebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak görevli personel yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.