Turgutlu Çatalköprü Köyü

Turgutlu Çatalköprü Köyü

Çatalköprü Köyü haberleri, Turgutlu Çatalköprü köyü güncel son dakika gelişmeleri Çatalköprü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Çatalköprü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Turgutlu Çatalköprü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çatalköprü köyü son dakika gelişmeleri, Çatalköprü köyüne özgü yemekler, Turgutlu Çatalköprü köyünün tarihi, Çatalköprü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çatalköprü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çatalköprü , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çatalköprü köyü resimleri ve Çatalköprü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Turgutlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Turgutlu Manisa Arası Kaç Km? Turgutlu Hava Durumu? Turgutlu Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Turgutlu Çatalköprü Köyünde doğan biri var mı? Turgutlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çatalköprü , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Çatalköprü mahallesinin tarihi oldukça eski olup, yaklaşık olarak 100 yıldır. Çatalköprü, Kayrak mahallesinden bu bölgede bulunan arazilerine yaz aylarında işlemeye gelip bir daha geri dönmemeleri sonucu kurulmuştur. Halk arasında Aşağı Kayrak diye bilinir ve çok yakın bir zamana kadar iki mahalle bir muhtarlık vardı.Adını mahallenin içinde birleşen 2 farklı mahalleden gelen 2 dereden alır. Fiziki konumu sebebiyle Çatalköprü mahallesi son yıllarda gelişme göstermiştir. Yine kendi bölgesinde (Y.bozkır, Gökgedik, Kayrak) gibi köylerin merkezi durumundadır.

Manisa iline 37 km, Turgutlu ilçesine 7 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Zeytincilik ve Kümescilik belli başlı geçim kaynaklarını oluşturur.Ayrıca son zamanlarda kiraz ve erik üreticiliği ön plana çıktı. Kısmi olarak incir, armut, kayısı üreticiliğide mevcuttur.

Mahallede ilköğretim ve ortaöğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik,sabit telefon ve internet vardır.Mahallede bir park, futbol sahası, üç tane kahvehane, iki bakkal, bir berber, üç marangoz dükkânı, iki tane motosiklet tamircisi, bir tane demirci bulunmaktadır. Ayrıca bilardo oyun lanları bulunmaktadır.Mahallede misafirler için köy merkezinde ( village center ) namazgah (mescid) bulunmaktadır.Yine köy merkezinde, köprüleri genişletme çalışması sonrası geniş bir otopark alanı meydana çıkmıştır. Köyümüzde sağlık evinin yapımı fizibilite aşamasındadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.