Turgutlu Dağyeniköy Köyü

Turgutlu Dağyeniköy Köyü

Dağyeniköy Köyü haberleri, Turgutlu Dağyeniköy köyü güncel son dakika gelişmeleri Dağyeniköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Dağyeniköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Turgutlu Dağyeniköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dağyeniköy köyü son dakika gelişmeleri, Dağyeniköy köyüne özgü yemekler, Turgutlu Dağyeniköy köyünün tarihi, Dağyeniköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dağyeniköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dağyeniköy , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dağyeniköy köyü resimleri ve Dağyeniköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Turgutlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Turgutlu Manisa Arası Kaç Km? Turgutlu Hava Durumu? Turgutlu Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Turgutlu Dağyeniköy Köyünde doğan biri var mı? Turgutlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dağyeniköy , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının kaynağı, dağlık bölgeye yeni kurulmuş bir köy olmasıdır.Mahalleye ait bir yemek olan topalak yemeği vardır. Çıntar adı verilen özel bir mantar türü bu bölgede yaygın olarak bulunmaktadır. Köy has Yörüklerdendir. Mahalledeki yeni neslin Turgutlu'ya taşımalı olarak okula gitmesinden dolayı mahallede okul zamanı pek çocuk bulunmaz. Yeni evlenen çiftler mahallede oturmak istemediklerinden dolayı Turgutlu'da taşındıkları için mahalledeki nüfus azalmaktadır. Köy aynı zamanda coşkulu bayramlaşma tebrikleriyle de bilinmektedir.Mahalleye ait bir yemek olan topalak yemeği vardır. Çıntar adı verilen özel bir mantar türü bu bölgede yaygın olarak bulunmaktadır. Köy has Yörüklerdendir. Mahalledeki yeni neslin Turgutlu'ya taşımalı olarak okula gitmesinden dolayı mahallede okul zamanı pek çocuk bulunmaz. Yeni evlenen çiftler mahallede oturmak istemediklerinden dolayı Turgutlu'da taşındıkları için mahalledeki nüfus azalmaktadır. Köy aynı zamanda coşkulu bayramlaşma tebrikleriyle de bilinmektedir.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Turgutlu'ya oranla yazları serin geçer. Kışları soğuk ve kar yağışlıdır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarım ürünlerinden buğday,kiraz,elma,ceviz ve börülce yetiştirilir. Kiraz üretimi bakımından iyi bir mahalledir. Tarımda kullandıkları traktörleri seçerken daha çok Fiat model traktörler kullanırlar. Ürettiklerini Güney Mahallesi'nde bulunan pazarda satarlar. Asıl gelir kaynağı kirazdır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca bir tane bakkal bulunmaktadır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.