Turgutlu İzzettin Köyü

Turgutlu İzzettin Köyü

İzzettin Köyü haberleri, Turgutlu İzzettin köyü güncel son dakika gelişmeleri İzzettin köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan İzzettin köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Turgutlu İzzettin köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İzzettin köyü son dakika gelişmeleri, İzzettin köyüne özgü yemekler, Turgutlu İzzettin köyünün tarihi, İzzettin köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İzzettin köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İzzettin , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İzzettin köyü resimleri ve İzzettin köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Turgutlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Turgutlu Manisa Arası Kaç Km? Turgutlu Hava Durumu? Turgutlu Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Turgutlu İzzettin Köyünde doğan biri var mı? Turgutlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

İzzettin , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyle ilgili ilk yazılı belge 1835 yılı Saruhan Sancağı Nüfus Defterleri’nde verilmekte olup, Belen Nahiyesi'ne bağlı "İzzeddin Karyesi" olarak kaydedilmiştir. İzzeddin’in ilk kurulduğu yer, köyün şimdiki yerleşim yerinden 3 km daha kuzeyde, tepelik ve ağaçlık bir bölgededir. Köylülerce, köyün kurucularının 150 veya 200 yıl önce Konya taraflarından gelip yerleşen bir Yörük aşiretine mensup bulundukları ve İzzeddin isminin de Konya civarından geldikleri köyün adından kaynaklandığı belirtilmiştir. Ayrıca Bozulus Türkmenlerine bağlı İzzeddin Aşireti'nin varlığı bilinmekte olup, bu oymak bugünkü Karaman ve Konya taraflarına 17. yüzyıl sonlarında zorunlu iskâna tabi tutulmuşlardır. Köyün isminin bu aşiretten gelmesi de muhtemeldir[1].

1835 yılında köyde 2 kişisi gayrimüslim olmak üzere 182 erkek nüfus bulunurken, 1842 yılında ise köyde 56 hane ve tamamı Müslüman 98 erkek nüfus yaşamaktadır. Bu dönemde yaşanan nüfus azalışının, daha elverişli tarım arazilerine sahip Kumkuyucak ve Tepeköy tarafına göç edilmesi olarak düşünülmektedir. Bir başka iddiada köyün yaşlılarınca belirtildiği üzere, köyde veba salgını nedeniyle ölümlerin olduğu iddiasıdır ki 1836 yılında Turgutlu'nun da bulunduğu alanda veba salgını olduğu bilinmektedir. 1844-1845 tarihli temettuat defterinde köyde 48 hanenin bulunduğu kayıt edilmiştir. 1891 yılı Aydın Vilayet Salnamesi’ne göre, Belen Nahiyesi'ne bağlı İzzeddin köyünde 89 hane de 408 kişi yaşamaktaydı. Nüfustaki bu artışın 1860’lı yıllarda gelen bölgeye gelen Araplu (Araplı) Türkmenlerinin yerleşimi sonucu olduğu düşünülmektedir.

Manisa iline 43 km, Turgutlu ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köyün güneyinden Ilıcak deresi akmaktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.