Turgutlu Kabaçınar Köyü

Turgutlu Kabaçınar Köyü

Kabaçınar Köyü haberleri, Turgutlu Kabaçınar köyü güncel son dakika gelişmeleri Kabaçınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Kabaçınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Turgutlu Kabaçınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kabaçınar köyü son dakika gelişmeleri, Kabaçınar köyüne özgü yemekler, Turgutlu Kabaçınar köyünün tarihi, Kabaçınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kabaçınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kabaçınar , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kabaçınar köyü resimleri ve Kabaçınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Turgutlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Turgutlu Manisa Arası Kaç Km? Turgutlu Hava Durumu? Turgutlu Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Turgutlu Kabaçınar Köyünde doğan biri var mı? Turgutlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kabaçınar , Manisa ilinin Turgutlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Kabaçınar mahallesi adını mahallenin adındanda anlaşılacağı gibi bir çınar ağacından almaktadır. köyde çınar ağaçları yetişmektedir. Mahallenin adı konulurken mahalledeki çınar ağaçları dikkat çektiği için ve birkaç ağacın büyük ve yaşlı olmasından bu ad konulmuştur. Buradaki kaba kelimesi günümüzde anlaşılkdığı gibi değil ağacın ululuğundan ve büyüklüğünden almıştır.

Aydın vilayeti Tire kazası Dağmarmara Bucağı Yunusdere mahallesi Kabaçınar Mahallesi 85 hane imiş (hicri 335).

Bu bilgi kabaçınar mahallesi halkından Kargınoğlu Mustafa adına kesilmiş olan Osmanlıca emlak vergisi makbuzundan öğrenilmiştir. Mahallenin müstakil köy oluşu 1956 yılıdır.

Mahallenin ırkı Aydın'dan gelmiş olup 5 sülaleden oluşmuştur.

Aydınoğulları

Türkmenoğulları

Haydaroğulları

Müselimler

Tatarlar

Sülalerinden oluşmuştur.

Doğu yönüne dönük çok eski mezarlar bulunmaktadır.

Aydın vilayeti Tire kazası Dağmarmara Bucağı Yunusdere mahallesi Kabaçınar Mahallesi. Mahallenin geleneği, göreneği toplu bir şekilde yapılan organizasyonlarla daha çok göze çarpmaktadır. Düğünleri toplu bir şekilde yapılır. Mahalledeki hatta civar köylerdeki bütün herkes ve düğün sahibinin diğer tanıdıkları düğüne davet edilir. Misafirlere yani köye gelen herkese Cumartesi akşam yemeği ve pazar günü öğle yemeği ikram edilir. Meşru çerçeveler dikkate alınarak yapılan düğünler genelde bayanlara özel kına gecesi ve mevlütlerle ayrı bir renk katar köye Bazen de buna mehter takımları eklendimi daha bir farklı olur düğün yemekleri genelde doğal besinlerdir. Köy halkının genelinin çok sevdiği ve adının meşhur olduğu yemeği keşkektir fakat bu yemek son zamanlarda pek gün yüzünde değildir. Daha önceleri düğünlerin vazgeçilmez yemeği olan keşkek yapılışının meşakkatinden olcakki son zamanlarda nadiren yapılmaktadır. Toplu yapılan organizelere genelde herkes katılır ve ogünlerde çalışmak için tarlaya bağa bahçeye gidilmez.

Erkekler normal pantolon ve ceket dışında başlarına sarık denen örtüler sararlar, bu hem sıcaktan hem de soğuktan korur. Kadınlarsa başlarına yazma, basma bluz vede bellerine siyah eteklik giyerler. Yörük kıyafetleri giyerler. Koca don denen basmadan pazenden yapılmış kıyafetler giyerler. Gençler giderek daha modern giyinmektedirler.

Dağmarmara Kabaçınar Ortaokulu/ İlkokulu

1956-1957 öğretim yılında hizmete açılmıştır. Toplam 1 dersliği vardır. İlköğretim 1., 2., 3. sınıfları okullarında, 4., 5., 6., 7., 8. sınıfları ise Dağmarmara Niyazi Üzmez İlköğretim Okulu'na taşınmaktadır. Telefonu yoktur. Ulaştırma Bakanlığı'ndan 2 bilgisayar, projeksiyon, yazıcı ve tarayıcı gönderilmiştir. Soba ile ısınılmaktadır.

Öğrenci Sayısı 13 tür. Toplam Bina Sayısı 3 tür.

Okulumuz 1 derslik, küçük bir koridor ve müdür odasından ibarettir. Okulumuzun 1 lojmanı vardır. Okulumuz bahçesinde kız ve erkek öğrencilere ait tuvaletler bulunmaktadır. Okulumuzun normaş kadro sayısı 1'dir. Halen bir öğretmen görev yapmaktadır.

Bazlama, akıtma ekmek türleridir. Et ağırlıklı beslenme yerine sebze ve kuru baklagillerle ilgili yemekler çoktur.

Köy halkının tümü Müslüman'dır ve köyde sadece bir tane camii mevcuttur.Turgutlunun güney doğusunda yer alır. İlçeye 31 km uzaklıkta kurulmuş bir mahalledir. Doğusunda Karaköy, batısında Ören Köyü güneyinde İzmir İli, kuzeyinde Hacı İsalar Köyleriyle komşudur. Kabaçınar Mahalle'si rakımı 665m mahallenin yüzölçümü 4500 dekardır. Mümbit arazi köye kayıtlı 1917 dönümdür. Gerisi ormanlıktır. Kabaçınar Ddağı mahallenin güneyinde yer alır. Humuslu toprak, kızıl geren tipinde toprakları bulunmaktadır.

Mahallenin ekonomisi, tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Birinci derecede meyveciliktir. Meyvecilikte kiraz birinci sıradadır. Bunun yanında bağcılık, kestane, ceviz gelmektedir.Bir miktar sebzecilik yapılmaktadır. Ayrıca 8 tavuk kümesi faal olmak üzere mahallesimizin 45 adet artezyen i vardır. Damla sulama yapılmaktadır. köyde 15 tane traktör bulunmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur ilkokul üçe kadar eğitim veren okul vardır kalan öğrencilere de taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur fakat diğer köylerle ortak kullanılan sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.